Op het Sint-Jansplein prijkt één van de oudste gebouwen van de gemeente, namelijk ‘De Ploeg’. Het gebouw, opgericht in 1650, deed alvorens het omgetoverd werd tot café dienst als pastorie en rijkswachtkazerne. Het gebouw heeft een rijk verleden, maar een vooralsnog onbekende toekomst. Het gebouw, dat terug volledig in eigendom is van het lokaal bestuur, is namelijk aan een grondige renovatie toe. Het lokaal bestuur is dan ook op zoek naar een privé-partner die dit majestatische pand samen met het lokaal bestuur een passende renovatie en bestemming (horeca, winkelruimte,…) wil geven, zodat het midden in ons dorp een absolute eyecatcher wordt.

Dit initiatief rond ‘de ploeg’ vormt een onderdeel in de doelstelling van het bestuur om deze legislatuur het Sint-Jansplein nieuw leven in te blazen. Vandaag doet het plein bijna enkel dienst als parking, maar wij hopen door de heraanleg dat het terug dienst kan doen als een aantrekkelijk centrumplein : een plaats om gezellig te vertoeven te midden van onze dorpskern.

Wie geïnteresseerd is in het project rond ‘de Ploeg’ mag steeds contact opnemen met de dienst Lokale Economie op het mailadres : bedrijven@kontich.be en dit tot 31 januari 2020.

Foto’s (c) Gazet van Hove .