Ga naar de inhoud

Omvolking van Vlaanderen zit op schema

(c) ’t Pallieterke – door Filip Van Laenen .

De inhoud van het bericht is nochtans dramatisch. Zo lieten we onze rekenmachine los op de getallen, en daaruit bleek dat de berichtgeving nogal wat aspecten tracht te verdoezelen. Een stijging met bijna zes procentpunten op amper acht jaar tijd is op zich al een spectaculair gegeven, dat eigenlijk voorpaginanieuws hoort te zijn. Maar niet alleen stijgt het percentage vreemdelingen in Vlaanderen door een stijging van het aantal vreemdelingen, maar ook door een daling van het aantal autochtone Vlamingen. Niet onbelangrijk, maar blijkbaar mag de lezer dat niet weten.

Nog belangrijker : wat als we de lijn even verder trekken in de toekomst ? Gaat u er toch maar even voor zitten, want dan zitten we in 2025 al met 26 tot 28 procent vreemdelingen, een beetje naargelang je rekent, maar dus in ieder geval ruim een kwart van de bevolking. In 2033 vertegenwoordigen de vreemdelingen al ruim een derde van de bevolking in Vlaanderen, en ergens tussen 2050 en 2070 zullen de Vlamingen letterlijk een minderheid in eigen land worden. Let wel : dat is een prognose bij ongewijzigd beleid. Als een regering Rutten-Magnette de grenzen wagenwijd openzet, en bovendien de euthanasiespuitjes voor de autochtonen Vlamingen binnen een legislatuur of twee zelfs verplicht wil maken voor iedere gepensioneerde die nog maar eventjes kucht, kan het allemaal nog veel sneller gaan.

Het goede nieuws : over de stijging van de zeespiegel hoeven we ons dus geen zorgen meer te maken, want dat zal toch ons probleem niet meer zijn. Maar het is wel merkwaardig dat een krant erin slaagt zulke dramatische cijfers te verdoezelen onder de bijna vrolijke titel dat een vijfde van de bevolking in Vlaanderen van vreemde afkomst is. Als echter een kandidaat-voorzitter van de CD&V spreekt over ontvolking, wanneer hij eigenlijk omvolking bedoelt, is het kot natuurlijk dagenlang te klein.

Foto’s (c) Gazet van Hove.