Op de laatste Hovese gemeenteraad van 2019 werden de meerjarenplannen door de zittende bestuursmeerderheid goedgekeurd.

Meerjarenplan 2020-2025

Het decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur voorziet in een geïntegreerde planning van het beleid van de gemeente en het OCMW. De gemeente en het OCMW maken dus geen afzonderlijke planningsdocumenten meer op. Het meerjarenplan voor 2020-2025 is een gezamenlijk beleidsrapport waarin de beleidsdoelstellingen en ramingen van zowel de gemeente als van het OCMW opgenomen worden. Op die manier kan een geïntegreerd lokaal sociaal beleid maximaal worden gerealiseerd : beide rechtspersonen hebben samen één doelstellingenboom, waarbij de doelstellingen van het OCMW en die van de gemeente vervlochten zijn.

Elke rechtspersoon blijft wel afzonderlijk instaan voor de eigen verplichtingen en verbintenissen. Daarom blijft er een duidelijk onderscheid bestaan tussen de kredieten van de gemeente en die van het OCMW.

In de strategische nota worden de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties geïntegreerd weergegeven. Een beleidsdoelstelling kan zowel acties/actieplannen omvatten voor de gemeente als voor het OCMW. De ramingen die gekoppeld zijn aan deze acties/actieplannen en doelstellingen kunnen opgenomen zijn in de kredieten van de gemeente en/of het OCMW.

De financiële evenwichten gelden op het niveau van het lokaal bestuur, dus voor gemeente en OCMW samen. De transacties tussen de gemeente en haar OCMW zijn geen budgettaire ontvangsten en uitgaven. Ze mogen dan ook niet worden opgenomen en weergegeven in het meerjarenplan. De gemeente moet er wel voor zorgen dat het OCMW zijn financiële verplichtingen kan nakomen. Dat verloopt echter niet meer zoals vroeger via de opname van een geraamde gemeentelijke bijdrage in het meerjarenplan, maar door een tussenkomst in de financiële verplichtingen van het OCMW bij de vaststelling van de jaarrekening.

Het volledige meerjarenplan staat op de gemeentelijke website (https://www.hove.be/meerjarenplan-2020-2025).

Meer info : Suzy Mariën (gemeentehuis), tel. 03 460 / 33 31, e-mail : suzy.marien@hove.be (kantooruren).

er komt een kunstgrasveld …

Meerjarenplan AGB (Autonoom Gemeente Bedrijf) 2020-2025

Het meerjarenplan 2020-2025 dat ter goedkeuring wordt voorgelegd, werd voorbereid door het directiecomité en vastgesteld door de raad van bestuur.

In het meerjarenplan 2020-2025 is één strategische doelstelling opgenomen : het AGB zorgt voor het beheer, de exploitatie, de rendabilisering en de valorisering van infrastructuren bestemd voor sportieve activiteiten of ontspanningsdoeleinden.

Er zijn drie actieplannen : aanleggen van nieuwe accommodatie, optimaliseren van bestaande accommodatie en dagelijkse werking en negen acties : aanleg kunstgrasveld en renovatie sportterreinen site Leon Dumortierstraat, zoeken naar subsidiemogelijkheden voor het verbeteren van de sportinfrastructuur, vernieuwen goederenlift cafetaria Sportpark Hove, plaatsing van extra vluchtdeuren aan het JOC, AGB Hove vernieuwt zijn skatepark, klimatisatie in de sporthal optimaliseren, vernieuwen van de verlichting van het natuurgrasveld aan het Sportpark, vernieuwen van de rainmobiel voor het grasveld van het Sportpark en dagelijkse werking AGB.

Het volledige meerjarenplan staat op de gemeentelijke website (https://www.hove.be/meerjarenplan-2020-2025).

Meer info : Hanne Hernalsteen, tel. 03 / 454 39 01, e-mail : hanne.hernalsteen@hove.be (kantooruren).

hopelijk worden de resultaten van Hove Sport dan ook wat beter …

Foto’s © Gazet van Hove .