In onze regio verliep eindejaar relatief rustig. Om 0.00u. werden er nog wel wat vuurpijlen de lucht ingeschoten, maar in verhouding tot enkele jaren geleden was dit nog maar een fractie van toen. Het duurde ook niet zo lang. Gelukkig voor onze dieren, want de meeste van hen zien dat echt niet zitten en zijn in paniek.

In Antwerpen waren er weer tienduizenden feestvierders afgezakt naar de Scheldekaaien om het vuurwerk te zien. Het feest verliep daar zonder problemen. Het vuurwerk werd er afschoten door Boechoutenaar Cliff Hooge met één druk op de knop. Elders in de stad waren er wel enkele kleine incidenten (enkele ruiten sneuvelden, brandende vuilnisbakken, vuurwerk). Zo heeft een vuurpijl een gokkantoor vernield en is de politie moeten tussenbeide gekomen bij ongeregeldheden in het district Deurne.

Brussel

Anders ging het eraan toe in onze hoofdstad. De politie had er de handen vol, vnl. in Sint-Jans-Molenbeek, waar enkele tientallen auto’s werden in brand gestoken. Er waren ook enkele vechtpartijen met één zwaargewonde als eindresultaat.

Foto (c) Gazet van Hove.