door Marc Van den Broeck – www.urania.be 

Op vrijdag 3 januari 2020 is er op volkssterrenwacht Urania een kijkavond. Bij helder weer staan onze medewerkers paraat om bezoekers en Uranialeden een blik te gunnen door onze grote telescoop, op o.a. de maan. Er zijn ook een hele reeks deep sky-objecten te zien, zoals de Pleiaden en de Orionnevel.

De kijkavond start voor kinderen om 19u45 met kinderplanetarium-voorstelling nadien bekijk je het met je eigen ogen door onze grote sterrenkijker ! Om 20u30 start de publieke kijkavond met een overzicht van wat er aan de hemel allemaal zichtbaar in ons Zeiss Planetarium, nadien bekijk je het met je eigen ogen door onze grootste sterrenkijker !

De toegang is 7,- euro per persoon voor de kinderkijkavond en 8,- euro per persoon voor de publieke kijkavond.

Koop nu ook je tickets in voorverkoop met korting voor kijkavond of full-dome (360°) film door HIER te drukken.

Er is tijdens de kijkavond ook nog een full-dome of 360° film geprogrammeerd om 21 uur “Van aarde tot universum“, kostprijs 7,- per persoon.

Heb je na dit alles dorst gekregen ? Je bent hartelijk welkom in Urania’s astrobar om na te genieten met een drankje ! We hebben een uitgebreide drankenkaart en voor kleine hongertjes zijn er diverse snacks verkrijgbaar.

Als je onze parking gebruikt tijdens de kijkavond, vragen wij geen grootlichten te gebruiken. Bedankt !

Foto’s (c) Gazet van Hove .