Vrijdagvoormiddag net voor de kerstvakantie, reikte het Davidsfonds Hove in de persoon van de voorzitter, Guido Sel, en in het bijzijn van de Hovese schepen van Onderwijs, Gerda Lambrecht, in alle Hovese lagere scholen prijzen uit van de jaarlijkse opstel wedstrijd van het Davidsfonds.

Ieder jaar organiseert het Davidsfonds in alle gemeenten waar ze actief is, een junior-journalisten-wedstrijd in de aanwezige lagere scholen in het zesde leerjaar. De scholieren die volgend schooljaar de stap zetten naar het middelbaar onderwijs.

Voor iedere school selecteert een leescomité van het plaatselijke Davidsfonds een winnaar. Over alle scholen in de gemeente wordt er ook een winnaar gekozen. Deze wordt op een latere datum uitgenodigd om mee te doen aan de provinciale prijskamp. De wedstrijd stond op 500 punten. Het was een spannende strijd

Stef Maes won in Hove

Regina Pacis 1

Klas 6a

Olivier Declerck (432 punten), Olivia Thijs (431), Anastasia Huysegons (409).

Klas 6 b

Stef Maes (455 punten, winnaar), Julie Dogaer (428), Toby Bruynseels (417).

Klas 6c

Cedric Runisch (433, 3e plaats), Anaïs Janssens Demoor (412), Rosalie Scheerlinck (407).

Groen schooltje

Malena Verschueren (426).

 

Albrecht Rodenbachschool

Klas 6a

Arwen Goossens (409), Manon Nieuwlaat (388), Oscar Schoelynck (381).

Klas 6b

Julie Plouvier (444, 2de plaats), Juliette Vrints (389), Aisha Yasser (381).

 

In Regina Pacis 2 werd er geen prijs uitgereikt wegens een administratieve onduidelijkheid. Proficiat voor alle deelnemers. Hopelijk doen er volgend jaar nog meer leerlingen van alle Hovese basisscholen mee aan deze opstelwedstrijd.

Foto’s © Gazet van Hove.