Grote opkomst voor gemeentelijke nieuwjaarsreceptie ‘nieuwe stijl’ in Hove

zo ging het er vroeger aan toe …

Het was afwachten of de nieuwjaarsreceptie 2020 van het gemeentebestuur op het kerkplein aan de Kapelstraat zou aanslaan bij de Hovenaars. Tot vorig jaar ging immers in het gemeentepark de klassieke nieuwjaarsreceptie door rond het verbranden van de afgedankte kerstbomen. Maar om milieuredenen is er van een publieke verbranding van kerstbomen geen sprake meer in Hove. De afgedankte kerstbomen worden nu verwerkt door de intercommunale IGEAN.

Van 16.45 tot 18.00 uur was er een jeugdactiviteit georganiseerd door de Hovese scouts en JAanimo. Ze verzamelden om 16.45 uur aan de kerk en gingen per leeftijdscategorie naar de locaties van de activiteiten. Het einde van hun activiteiten was voorzien rond 18 uur aan de kerk. Van de eerste tot de derde kleuterklas waren er wintervertellingen door de sprookjesvertelsters van het nabije Sprookjeshuisje. Van het eerste tot het vierde leerjaar was er een kindervoorstelling : ‘Piratensoep met balletjes’. De scholieren van het vijfde tot het zesde leerjaar brachten allemaal een zaklamp mee want ze gingen op wintertocht ! De wat oudere leerlingen van het eerste tot het vierde middelbaar organiseerden een mysterieus lichtspel in het donker. Het jeugdige volkje heeft zich alvast goed vermaakt.

Massale opkomst met sfeer

Om 18.00u. was er nog geen kat te bespeuren aan het kerkplein. De burgemeester wilde zijn klassieke toespraak houden, maar stelde dit dan maar even uit. Binnen de 10 minuten stroomde het kerkplein dan van alle windrichtingen vol met Hovenaars. Iedereen wenste elkaar een goed jaar met de klassieke wensen en kusjes. Hier en daar zal er zeker een ‘judaskus’ hebben tussen gestoken. Hove was aanwezig in al zijn geledingen.

de ‘jet-set’ van de gemeente …

Tussen 18.00 en 19.00u was het ‘extra time’, want het gemeentebestuur trakteerde zijn inwoners op een gratis drankje. Er werd massaal van gebruik gemaakt. De pannenkoeken gingen ook massaal over de toonbank en de monden in. Gedurende heel de tijd werd de muziek verzorgd door radio Zuidrand (FM 105.1). Om 18.30u. hield de burgemeester dan zijn klassieke zeer korte nieuwjaarstoespraak ‘met de beste wensen en een goede gezondheid voor het nieuwe jaar’. De Hovenaars hadden elkaar veel te vertellen.

Vanaf 19.00u. was het betalen aan de bar en slonk het aantal aanwezigen zienderogen dat de tijd vorderde.

Nog meer verbinden

De nieuwjaarsreceptie nieuwe stijl mag dus geslaagd genoemd worden. Toch kan het nog altijd beter, zelfs met minimale inspanningen. Een tombola (van de plaatselijke middenstanders) of het organiseren van een culturele- en/of milieuwedstrijd (door de cultuurraad en/of milieuraad) zou nog meer volk naar de nieuwjaarsreceptie kunnen leiden. Verzorg jullie PR !

Aan de organisatoren om er eens over na te denken.

Foto’s © Gazet van Hove.