Toast Literair in Hove

Zondag 19 januari 2020 om 11.15 uur

Da Capo – Lintsesteenweg 1A in Hove

Lezing door Johan Sanctorum : ‘Na het Journaal volgt het Nieuws’

              

Beste Davidsfondsleden en sympathisanten,

Naar goede gewoonte wordt het nieuwe jaar 2020 ingezet met ‘Toast Literair’, een jaarlijks weerkerende activiteit, waar we toasten op het nieuwe jaar en telkens weer iemand origineel aan het woord laten.

We verwelkomen ook dit jaar weer de Davidsfondsleden uit onze buurgemeenten Mortsel en Boechout.

Johan Sanctorum, geboren in Oostende op 23 juni 1954 is een Vlaamsgezind cultuurfilosoof, opiniemaker en publicist.

Hij studeerde filosofie en kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Brussel. Als essayist publiceert hij in verschillende bladen en tijdschriften en op zijn eigen webstek “Visionair België”. Kunst, cultuur, muziek, architectuur, media en politiek zijn steeds weerkerende thema’s.

In deze nieuwe lezing fileert Johan Sanctorum het Vlaamse medialandschap : wat loopt er goed, wat gaat er fout ?

Hoe verzamelen of ‘maken’ kranten het nieuws ? Hoe gaat de openbare omroep, die van ons allemaal is, om met objectiviteit ? Hoe hebben de commercialisering en de marketinglogica, na de ontzuiling, tot vervlakking geleid ? Is er nog een verschil tussen De Standaard en De Morgen of wordt het steeds meer eenheidsworst ? Wat met de satirische pers, de betekenis van humor in de samenleving na 9/11 ? Op welke manier sluipt de politiek-correcte zelfcensuur in de redacties van kranten, weekbladen,  Tv-zenders ? Bestaat er nog echt zoiets als vrijemeningsuiting, of is die alleen voorbehouden aan het kransje van zogenaamde ‘opiniemakers’ ? En nog veel meer …

11.15 u.: verwelkoming

11.45 u.: woordje van de voorzitter

12.00 u.: lezing met PowerPoint presentatie

13.30 u.: belegde broodjesmaaltijd en dessert

Davidsfondsleden betalen € 25   –  niet-leden € 30

Uw deelname is bevestigd na ontvangst van uw betaling, ten laatste op 15 januari 2020, op het Davidsfonds rekening n° BE96 9794 2476 3005 met vermelding: “Toast Literair” + aantal personen.

We hopen u weer talrijk te mogen begroeten!

www.hove.davidsfonds.be                                                              Met vriendelijke groeten,                                                                                                                             Uw Davidsfonds bestuur

                       Zondag 19 januari 2020 om 11.15 uur

                         Da Capo – Lintsesteenweg 1A in Hove

 Afbeeldingsresultaat voor na het journaal volgt het nieuws