Regio

Op woensdag 19 februari om 20 uur in Mortsel.

Een oplossing voor de verkeersproblematiek rond Antwerpen hangt grotendeels samen met de nood aan een modal shift in de randgemeenten. Er zal echter nog heel wat moeten gebeuren om die modal shift mogelijk te maken, zowel voor de infrastructuur als wat sensibilisering betreft. Ringland en Straatvinken organiseren daarom in samenwerking met de Vervoerregio een debatavond over de bovengemeentelijke aanpak van duurzame mobiliteit voor de regio Zuidoost-Antwerpen. De debatavond vindt plaats op woensdag 19 februari om 20.00 uur in de zaal van de Parkschool (Lusthovenlaan 12 in Mortsel). Deelnemen is gratis, maar om organisatorische redenen wordt gevraagd vooraf in te schrijven via https://forms.gle/WTsdC7zEeZiGqm5x7

Agenda van de avond

De focus ligt op intergemeentelijke verplaatsingen met de fiets en het openbaar vervoer, evenals de combinatie van de twee (combimobiliteit). Volgende vragen liggen voor :

  • In welke maatregelen voorziet het ‘Routeplan 2030’ om burgers te stimuleren hun verplaatsingen meer met de fiets en het openbaar vervoer te doen ?
  • Wat zijn de belangrijkste knelpunten of verbetervoorstellen bij het publiek? Wat houdt burgers tegen om meer het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken? Welke maatregelen zouden ertoe bijdragen dat ze vaker een duurzaam vervoermiddel gebruiken ?
  • Wat kunnen burgers doen om beleidsverantwoordelijken aan hun mouw te trekken ?
  • Hoe kan je andere burgers overtuigen om mee de shift te realiseren ?.