Beste muziekliefhebber,

Het dirigentje van de Mortsel-Dorp Concerten

wil jullie heel graag uitnodigen op het volgend concert, met als thema “Ave Maria” … maar een beetje anders. Daarbij willen we jullie vergasten op een aantal pareltjes uit de muziekgeschiedenis.

Hans-André Stamm (Intrada) en Jehan-Ariste Alain zijn misschien minder bekend bij het grote publiek, maar hun werk zal zeker bekoren. Het is eens iets anders.

Van Giulio Caccini, César Franck en Francis Lopez brengen we telkens hun prachtige Ave Maria. Alle drie ongelooflijk mooi, maar telkens ook … anders.

Maar ook Johann Sebastian Bach (Mein glaubliches Herze), Robert Schuman (Fuga op Bach) en Georg Friedrich Händel (Let the bright seraphim) komen aan bod. We blijven in hetzelfde thema, maar ook weer een beetje … anders.

De combinatie van de prachtige stem van Barbara Somers (sopraan) met de heerlijke klanken gebracht door Guy Godts (trompet) en Tom Van Der Plas (orgel) zullen in de Sint-Benedictuskerk opnieuw zorgen voor een bijzondere sfeer. Zonder twijfel een kwalitatief hoogstaand concert … en toch weer iets anders.

Ilse Van der Aa verzorgt de presentatie en brengt ons tussendoor enkele mooie pareltjes poëzie, zoals gewoonlijk maar … juist, een beetje anders.

Datum : zondag 9 februari 2020 om 15.00 uur (deuren 14.30 uur).

Locatie : Sint-Benedictuskerk, Dorpsstraat 1 in 2640 Mortsel.

Kaarten in voorverkoop € 11

  • via BE36 7380 3925 2181 van de Mortsel-Dorp Concerten: de kaarten liggen op naam klaar aan de ingang;
  • of bij  Jean Verslype, Rubensstraat 54b in 2640 Mortsel.

Kaarten aan de kassa € 13.

De kerk is makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers voor wie we, mits een seintje vooraf, samen met hun begeleider een mooie plaats voorbehouden.

Na het concert kunnen we rustig napraten, bij een gratis hapje en drankje.

We hopen dat jullie samen met ons komen genieten van deze Ave Maria … een beetje anders, maar wondermooi.

Mortsel-Dorp Concerten

Wilfried en Denise De Cleyn-Buntincx

De Ster,  51

2540       Hove

03 / 449 06 13 – 0476 / 55 86 46

www.mortseldorpconcerten.be

 

Foto’s (c) Gazet van Hove .