Bomen Lambrechtslei en Statielei “gaan voor de bijl”… en worden vervangen

Hove

voetpad Lambrechtslei als “bergpad” …

Op de vraag van een geïnteresseerde burger naar de toestand van de bomen antwoordde burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) “dat de bomen in de Jozef Lambrechtslei er allemaal uit gaan. Deze lindenbomen zijn meer dan 70 jaar oud. Een aantal moeten we dringend met een noodkap aanpakken, sommige bomen staan helemaal schuin en vormen een gevaar voor de omgeving. Rond vele boordstenen zijn de stenen 20 cm omhoog gestuwd door de wortels. De voetpaden zijn er in erbarmelijke toestand. Dezelfde toestand ook in de Statielei. We zoeken een alternatief met diepgewortelde bomen. In de Lambrechtslei staan de bomen ook op de leidingen. We gaan deze bomen vervangen en nemen de Azalealei als testgeval. Van Rio Link en Aquafin hebben we de aanbeveling gekregen om bij de herprofilering van deze straat zoveel mogelijk hemelwater ter plaatse op te vangen”.

Foto’s © Gazet van Hove.