(c) Knooppunt Delta

We hebben in dit elektronisch tijdschrift meer dan vaak aangetoond dat de linkse  “lange mars door de instellingen” die in het kielzog van mei 68 een aanvang had genomen, erin geslaagd is, de vrije mening in onze maatschappij ernstig aan banden te leggen. Een maatschappij die er nochtans prat op gaat tolerant en democratisch te zijn en steeds maar herhaalt dat ze de ‘mensenrechten’ hoog in het vaandel voert. Die ideologische machtsgreep gebeurde via een soort seculiere kerk die weliswaar in de plaats van een godsdienst de leer van het politiek correcte aanhangt, maar verder alle karaktertrekken vertoont van het strenge klerikalisme van de negentiende eeuw. Zo predikt ze een aantal dogma’s waaraan niemand mag twijfelen.

een verrijking ?

Enkele voorbeelden van dogma’s

  • Het racisme is veruit het grootse probleem waarmee we geconfronteerd worden. Het steekt overal en altijd weer de kop op. Een permanente alertheid is dan ook meer dan noodzakelijk. Vooral omdat het vaak schuil gaat achter gewoontes en tradities die er op het eerste zicht zeer onschuldig uitzien. Zwarte Piet bijvoorbeeld of de Indiaan die voor een voetbalploeg symbool staat (AA Gent werd hieromtrent door een instelling van de VN op de vingers getikt).
  • Massa immigratie is per definitie verrijkend voor onze maatschappij
  • Het ligt voor de hand dat wij onze leefcultuur aan die van hen moeten aanpassen. Omgekeerd is heus niet nodig- De migranten zijn steeds en overal het slachtoffer van discriminatie.
  • Misdaden waarbij allochtonen betrokken zijn moeten zo mogelijk doodgezwegen worden en indien dit echt niet kan, geminimaliseerd.- Alleen blanken hebben ooit aan slavenhandel gedaan. Er mag zeker geen gewag gemaakt worden van het feit dat bijvoorbeeld Arabieren zich hier nog tot een heel stuk in de twintigste eeuw mee bezig hebben gehouden. Dat het blanken zijn die uiteindelijk aan de wereld de afschaffing van de slavernij hebben opgelegd, wordt ook best niet benadrukt.
  • Al het kwade in de wereld is aan de Europeanen te wijten en dan in het bijzonder aan de Europese mannen.
  • Die Europese mannen moeten er per definitie van verdacht worden stuk voor stuk seksistische macho’s te zijn die telkens ze er de kans toe zien zich aan seksueel overschrijdend gedrag wagen. Iets gelijkaardigs vermoeden m.b.t. migranten is uiteraard bijzonder fout en getuigt van een trieste vooringenomenheid.
  • De biologie heeft niets te maken met het bestaan van mannen of vrouwen. Het is de maatschappij die ons een geslacht opdringt. In feite zijn vrouwen mannen zoals al de andere of omgekeerd.

Genderneutraliteit is dus absoluut noodzakelijk en de problematiek van de transgenders is een van de belangrijkste waarmee onze maatschappij te maken heeft.

Ik zou deze lijst nog lang kunnen trekken maar ben er van overtuigd dat de lezer ze zonder moeite zelf kan aanvullen.

 

Hoofdzonden, inquisitie en voedingsvoorschriften

Vanzelfsprekend  maakt de leer van deze linkse kerk ook gewag van een aantal hoofdzonden en zonden die best vermeden worden. Trots zijn op de eigen nationaliteit en de eigen cultuur, is er een van. Als Europeaan zonder schuldgevoel door het leven gaan, is een ander. Grote zondaars zijn ook die kerels die als man geboren zijn en zich daar goed bij voelen en ook diegenen die aan het nut van ontwikkelingssamenwerking twijfelen of moeilijk kunnen geloven dat het met het klimaat zo erg gesteld is als men ons voorhoudt en dat het einde van de wereld nabij is, indien er niet dringend drastische maatregels worden getroffen.Vanzelfsprekend beschikt die kerk ook over een aantal inquisitie-diensten die elke afwijking van haar leer moeten opsporen, aan de kaak stellen en zo mogelijk laten bestraffen. Dan denken we in eerste instantie aan Unia en een aantal gelijkaardige instellingen die permanent alles wat zich in de maatschappij voordoet, in de gaten houden om bij het eerste teken van ketterij tussenbeide te komen en orde op zaken te stellen. Ze worden hierin bijgestaan door een aantal media (De Standaard, De Morgen, VRT,…) die dan de beschuldigde, zonder recht op verhaal, aan de schandpaal nagelen.

De bronafbeelding bekijken

Het is nog niet zo lang geleden dat de Roomse Kerk van de gelovigen eiste dat ze op vrijdag vlees zouden derven. De linkse kerk gaat ook in die richting. Zo is elke donderdag een verplichte ‘veggiedag’ voor de ambtenaren en de leerlingen van de Gentse stadsscholen en dit conform een beslissing van het stadsbestuur. De voedingsvoorschriften van de linkse kerk gaan echter nog een heel stuk verder.  Wie politiek correct wil eten en drinken, wordt verondersteld zich voor zijn dagelijkse kost uitsluitend in de ‘Wereldwinkel’ te bevoorraden of op zijn minst alleen “Fair Trade” producten te kopen. Hij moet uiteraard ook rekening houden met de ecologische voetafdruk van wat hij zich aan schaft behalve wanneer het wijn van Oxfam betreft want die komt meestal uit Zuid-Amerika…

De linkse kerk vindt het bovendien ook nodig ons taalgebruik naar haar hand te zetten. ‘Blank’ is voortaan een taboewoord. Het zou racistisch zijn. We moeten ons voortaan wit noemen.Kortom, de linkse kerk doet er alles aan om ons leven conform haar regels en voorschriften te de doen verlopen en laat ons praktisch geen vrijheid over . De totalitaire maatschappij die meer dan zeventig jaar terug door George Orwell in zin boek 1984 werd voorspeld, is realiteit geworden en dit met de medeplichtigheid van wat de elite zou moeten zijn : universiteiten, onderwijs in het algemeen, de artistieke wereld en de meeste media. Ze zorgen er niet alleen voor dat andersdenkenden nooit aan bod mogen komen en/of doodgezwegen worden maar hebben bovendien een repressieklimaat in het leven geroepen, dat vaak hysterische trekken vertoont. Herinner u het verhaal van dat Vlaams meisje, dat zong in een Waalse folkgroep die geselecteerd werd om het land op het Eurosong-festival te vertegenwoordigen. Ze mocht niet mee want de Staatsveiligheid had aan het licht gebracht dat haar ouders notoire Vlaams-nationalisten waren.

Zij die tegen dit sluipend totalitarisme ten strijde trokken, beseften weliswaar dat de heersende ideologie niet de ideologie van de meerderheid was (de verkiezingsuitslagen waren op dat vlak meer dan relevant) en dat het volk er ondanks alles een andere mening dan de elite op nahield. Ze zagen zich echter tegelijkertijd geconfronteerd met wat in het Frans “La trahison des clercs” wordt genoemd, m.a.w. het verraad van de intellectuelen.

Een aantal linkse of voormalige linkse intellectuelen scharen zich aan de kant van de vrijheid

Jean-Marie Dedecker

Dit is niet langer het geval. De laatste jaren zijn een aantal bekende auteurs, journalisten en academici tot het besef gekomen dat de dictatuur van “la pensée unique” in dit land het vrije denken naar het leven staat en zijn er dan ook tegen in opstand gekomen. Sommigen komen uit het diepblauwe liberalisme : J.M. Dedecker en prof. Boudewijn Bouckaert, een ander uit de rangen van de christendemocraten zoals Rik Torfs, maar merkwaardig genoeg  zijn of waren de meeste onder hen links te situeren. Wijlen Marc Grammens en prof. Vermeersch, Benno Barnard, Luckas Vander Taelen, prof. Jonathan Holslag, Mia Doornaert, professor Maarten Boudry en nog wel een aantal anderen. Ze verschillen in vele zaken met mekaar en ook met ons van mening maar zijn het erover eens dat de strijd tegen de dictatuur van het politiek correct denken moet aangevat worden. Pessimisten zullen zeggen dat een zwaluw de lente niet maakt en dat het slechts om een kleine minderheid gaat. Dit laatste is ongetwijfeld waar, maar ze hebben tenminste de moed van hun overtuiging ook al worden ze hiervoor door hun vroegere milieu uitgespuwd. Wanneer het er echt op aankomt kan het van groot belang zijn om mensen van dat niveau aan uw zijde te hebben. Laat ons ze dan ook als bondgenoten verwelkomen in de cultuuroorlog waarin wij gewikkeld zijn. Ze brengen een beetje licht in een duisternis die tot hier toe uitzichtloos leek.

 

Francis Van den Eynde in Knooppunt Delta vzw.

coverfoto : Karl Marx, ideoloog van het communisme.