Gemeentelijke basisschool : samenwerkingsovereenkomst

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de samenwerkingsovereenkomst tussen de Albrecht Rodenbachschool en het CLB AMi2, Sint-Benedictusstraat 14b in 2640 Mortsel goed te keuren en dit vanaf 1 januari 2020.

Een schoolbestuur moet voor elk van zijn scholen die behoren tot het gesubsidieerd gewoon en buitengewoon basisonderwijs, het voltijds gewoon secundair onderwijs, buitengewoon secundair onderwijs en deeltijds beroeps secundair onderwijs samenwerkingsafspraken maken om erkend te worden of te blijven. De school moet samenwerken met een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) en daarom het initiatief nemen tot het maken van samenwerkingsafspraken met zo’n centrum.

Eénparig aangenomen.

Wnd. Directeur buiten strijd

schepen Lambrecht en wnd. directeur in betere tijden

Raadslid Stefaan Beeldens (Ph7) stelde ‘dat de waarnemend directeur ziek is. De vervanging wordt gedaan door een zorgjuf. Is er een plan B ? De huidige directeur gaat naar zijn pensioen”. Schepen van Onderwijs Gerda Lambrecht (N-VA) antwoordde : “Het stappenplan voor de taak van directeur is definitief in gang gezet. De waarnemend directeur kan daar aan de aanstelling beginnen. Dit plan is tijdelijk on-hold gezet. Het zal een interne bevordering zijn. De wrnd. directeur is heel ziek. De zorgjuf is bereid om het op te vangen.”

Foto’s (c) Gazet van Hove.