Hovese gemeentecomputers worden geregeld gecontroleerd op veiligheid

Vorige week had het gemeentebestuur van Willebroek last van een computer-hakking van al haar computers. De oude typmachines moesten terug uit het museum worden gehaald om de dagelijkse werking van de diensten te kunnen waarborgen.

Hoe zit het in Hove ?

Op de laatste gemeenteraad vroeg raadslid Filip Craen (HB) “hoe staat het in Hove ? 20 gemeenten kregen afgelopen jaar een audit. De stand van zaken naar de veiligheid in Hove ? Wij hebben geen typmachines meer !”

Schepen verantwoordelijk voor IT Bart Van Couwenbergh (N-VA) antwoordde : “We zetten een nieuwe server ism de leverancier. We passen constant veiligheidsaspecten aan. Er is een echt wachtwoordbeleid in de gemeente. De veiligheid wordt hier constant opgevolgd. Indien nodig kunnen we een ethische hakker onze gemeente laten testen. Er is ook een interne sensibilisering bij de ambtenaren“.

Foto’s (c) Gazet van Hove.