Het Taal Aktie Komitee gaat betogen !

Het communautaire mag in het federale parlement dan naar de achtergrond verdrongen zijn, op het terrein is er van communautaire stilstand niets te merken.

Zo sloeg Sint-Genesius-Rode onlangs de uitnodiging af om in 2020 focusgemeente van het Gordelfestival te zijn. Het Gordelfestival kan in de verste verte nochtans niet vergeleken worden met de Gordel die in 1981 het licht zag in Rode.

In tegenstelling tot het franskiljonse bestuur van Rode bewegen wij van TAK wel graag en daarom geven we op zondag 26 april afspraak in Sint-Genesius-Rode.

Sint-Genesius-Rode is overigens ook de woonplaats van Sophie Wilmès. Momenteel is ze eerste minister van de regering van leeglopende zaken, maar ooit was ze schepen in Rode waarbij ze niet verdacht kon worden van enige Vlaamse sympathie.

In tegenstelling tot mevrouw Wilmès hebben wij van TAK wel een hart voor Sint-Genesius-Rode en de rand rond Brussel en vragen we met deze wandeling nogmaals om de afschaffing van de faciliteiten.

Wanneer ? zondag 24 mei – 14.00u.
Waar ? Stationsplein 18 te 1640 Sint-Genesius-Rode

Help ons van deze wandeling een succes te maken.

Surf naar facebook.com/taalaktiekomitee en volg en deel het evenement. Nodig vrienden uit voor dit evenement. Zak samen op 26 april af naar Rode.

Samen strijden we tegen Franskiljonse inmenging in Vlaanderen en houden we de rand groen en Vlaams.

Met de steun van de Vlaamse Volksbeweging. 

ORDEWOORDEN
We stappen op met het symbool dat ons verenigt, de Leeuwenvlag. Laat verenigings-, partij- en andere politiek-ideologische vlaggen en spandoeken dus thuis.
Muzikanten breng gerust een instrument mee.

MAAK ZEKER DAT JE DIT EVENEMENT ONLINE VOLGT.

DEEL DIT EVENEMENT EN ZIJN POSTEN.

NODIG ZOVEEL MOGELIJK VAN JOUW VRIENDEN ALS JE KAN UIT DOOR DE ‘INVITE’ TAB BOVEN HET EVENEMENT.

🔥 BRENG JE LEEUWENVLAG, TROMMEL OF FLUIT MEE ! 👊🎶

🔥 STOP FRANSKILJONSE OVERHEERSING IN VLAANDEREN ! 👊

🔥 HOU MEE DE RAND GROEN EN VLAAMS ! 👊

Foto’s (c) Gazet van Hove.