Politie vangt twee Roemenen die in dure auto’s inbraken in Hove

De lokale politiezone HEKLA (Hove-Edegem-Kontich-Lint-Aartselaar) heeft in de vroege uurtjes van dinsdagmorgen twee Roemenen opgepakt die ervan verdacht worden ingebroken te hebben in verschillende geparkeerde auto’s in Hove. Ze ontvreemden onder andere de sturen en middenconsoles van de dure auto’s.

Een dame uit Hove maakte dinsdagmorgen in de vroege uurtjes een wandeling met haar hondje en merkte een verdachte auto met vreemde nummerplaten op. Even later zag ze hoe twee mannen zich echt verdacht gedroegen waarna ze de politie opbelde. Een snel politieteam kon de auto enkele straten verder aan de kant zetten voor controle. Al snel werd duidelijk dat de twee kerels maandagnacht in Hove op rooftocht waren geweest want in hun wagen werden verscheidene sturen, radio’s en middenconsoles teruggevonden. Allemaal erg professioneel ontmanteld uit dure auto’s.

De twee mannen werden aangehouden want in de loop van dinsdagmorgen werd ook duidelijk waar ze hadden toegeslagen. Een vijftal inwoners uit Hove deed aangifte van inbraak in hun wagen. Het gaat over mensen in de Salvialei, Hortensialei, Azalealei, De Ster en de Nieuwstraat. Steeds gingen de Roemeense inbrekers op dezelfde manier te werk : een achterruit van het voertuig werd ingeslagen en zo konden de dieven de deur openen en binnendringen, om dan hun slag te slaan.

De kans bestaat dat de Roemeense inbrekers niet alleen in Hove hebben toegeslagen, maar ook op andere plaatsen in de ruime regio rond Antwerpen en ook over heel het land. De politiediensten proberen nu uit te zoeken of de twee opgepakte Roemenen ook voor gelijkaardige feiten van de voorbije maanden in heel België verantwoordelijk kunnen zijn. Mogelijk maken ze deel uit van een grotere bende rondtrekkende Oost-Europese inbrekers. Op verschillende plaatsen in ons land werden dit jaar al gelijkaardige diefstallen gemeld. De gestolen sturen en middenconsoles worden heel waarschijnlijk in het Oostblok verkocht op de zwarte markt.

De twee Roemenen werden dinsdag voor de Antwerpse onderzoeksrechter geleid voor hun aanhouding.

Goed gewerkt door onze politiediensten en ook een pluim voor de dame die de gouden tip gaf. Hove heeft echt nood aan Buurt Informatie Netwerken (BIN).

Foto’s © Gazet van Hove.