Open-dag op zaterdag 14 maart 2020. Geannuleerd wegens maatregelen federale overheid voor alle scholen.

Inschrijfvoormiddag zaterdag 21 maart 2020 gaat WEL door. Info

Fijn dat u een kijkje neemt op onze website ! Bent u graag op de hoogte van onze activiteiten ? Of hebt u kinderen en staat u voor de beslissing een nieuwe school voor uw zoon of dochter te zoeken ? Maak dan kennis met het GO! Atheneum Mortsel.

Wij trachten onze leerlingen inzicht te geven in de samenhang van de dingen. Hiermee bedoelen we enerzijds de samenhang tussen theorie en praktijk (leren in werkelijkheid) en anderzijds de samenhang tussen inzet en resultaat (coach & co).

Leren in werkelijkheid = werkelijk leren

Ons onderwijsproject is zo opgevat dat leerlingen beleven wat ze leren. Ze zien dat hun leerstof overeenkomt met de dagelijkse werkelijkheid. Dit gebeurt niet alleen door een uitstap of activiteiten maar ook door ontdekkend leren in verschillende vakken. Bedoeling van dit alles is dat leerlingen vragen stellen, echt willen begrijpen en kunnen toepassen.

 

Coach & Co

Onze leerlingen worden omringd. Wie voor ons kiest, kiest voor schoollopen in een omgeving met korte lijnen en een open communicatie. Je kiest voor leerkrachten waarmee zaken bespreekbaar zijn en ook naar je willen luisteren.

Via Coach & Co helpen wij je bewust te worden van je vaardigheden en talenten en wat je er mee kan aanvangen. Op onze school kun je heel wat bagage verzamelen die nuttig is voor jouw toekomst. Maar dat vraagt ook om discipline, doorzettingsvermogen en zelfstandigheid. Het is immers jouw leertraject. Leren is ervaren hoe je zelf, samen met ons, vorm kunt geven aan je toekomst.

Kon. Atheneum Mortsel, schooljaar 1970-71, 6e leerjaar lagere school : dit klasje leverde dokters, advocaten, ingenieurs, biologen, boekhouders, technici, verpleegsters, onderwijzeressen, vastgoedmakelaars, journalisten, politici, … af !

www.kamortsel.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove .