Regio

Thuiscomposteren is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Zelf je compost maken betekent dat je jouw organische resten uit tuin en keuken niet naar het recyclagepark hoeft te brengen of moet aanbieden bij de gft-ophaling. Het compost uit je compostvat kan je weer gebruiken om de bodem van je tuin te  voeden. Dit bespaart je jaarlijks een pak centjes.

Maar hoe begin je daaraan ? Wat is composteerbaar en wat niet ? Hoe kies je tussen een compostvat, een compostbak of een composthoop ? Hoe maak je goede compost ? Hoe gebruik je het ? Het antwoord op deze en vele andere vragen krijg je tijdens de gratis compostcursus van IGEAN. Een ervaren Vlaco-lesgever leert je in twee lessen hoe je zelf vakkundig kan composteren. Na deze twee lessen kan je bovendien als kringloopkracht mensen uit je omgeving helpen om keuken- en tuinresten opnieuw creatief te gebruiken.

Les 1 (theorie) : Als je rekening houdt met enkele basisregels, is composteren helemaal niet moeilijk.

Les 2 (praktijk) : Ga zelf aan de slag tijdens de praktijksessie. Je ziet met eigen ogen hoe een goed werkende compostbak in elkaar zit en hoe je de inhoud van een compostvat moet beluchten. Je leert ook de kwaliteit van je compost te bepalen.

Je kan kiezen uit 3 reeksen:

  • Reeks 1 vindt plaats op dinsdag 21 april van 9 tot 12 uur in Wommelgem en op dinsdag 28 april van 9 tot 12 uur in Edegem.
  • Reeks 2 vindt plaats op donderdag 23 april van 19.30 tot 22.30 uur in Wommelgem en op zaterdag 25 april van 9 tot 12 uur in Brecht.
  • Reeks 3 vindt plaats op woensdag 6 mei van 14 tot 17 uur in Wommelgem en op woensdag 13 mei van 14 tot 17 uur in Ranst.

Schrijf je nu in via www.igean.be/compostcursussen

Beschik je niet over internet ? Bel dan naar 03 / 350 08 14. Reageer snel, want het aantal deelnemers is beperkt tot 15 personen per cursus.