Ondanks “corona” werkt Hove verder !

De Hovese gemeenteraad van maandag 30 maart is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Op het gemeentehuis is er een minimum bezetting van personeel. De Algemeen Directeur (vroegere Gemeentesecretaris) werkt van thuis uit evenals een aantal administratieve medewerkers. Het Technisch personeel en de uitvoerende diensten werken nog te velde met in acht name van de nodige veiligheidsvoorschriften.

Het Dienstencentrum “Ten Hove” doet dienst voor de sociale bekommernissen van de Hovenaars. Alles wordt zoveel mogelijk telefonisch afgewerkt. De Minder Mobielen Centrale is tijdelijk op non actief gezet. Een aantal behoeftige Hovenaars wordt thuis een maaltijd aangeboden.

Kerkelijke en burgerlijke begrafenissen verlopen in besloten gezelschap van de naaste familie.

In de kerk gaan er geen kerkelijke huwelijken meer door. Uitstel tot corona overwonnen is.

Het officiële huwelijk, afgesloten voor de ambtenaar van de burgerlijke stand, gaat nog steeds door in het gemeentehuis met beperkte toegang van familieleden en/of vrienden.

Hovese verenigingen

Vele Hovese verenigingen hebben hun werking tijdelijk op een laag pitje gezet. Voor de maand april zijn alle activiteiten van het Davidsfonds reeds afgezegd. De programmatie van de maand mei zal men binnenkort bestuderen. Zelfde toestand bij KWB-Hove waar de garageverkoop is afgezegd.

De Hovese Vitesse Club en Okra hebben hun activiteiten ook stel gelegd.

De politie waakt in Hove, want ze hebben gisteren een groepje van vijf jongeren opgepakt in het park die zich niets van de heersende corona-maatregelen aantrokken.

pakte reeds “corona-overtreders” op !

Foto’s (c) Gazet van Hove.