Als oudste wijk van ons dorp krijgt de Meylwijk de primeur om zelf te beslissen over een project dat ten goede komt van de wijkbewoners en de leefbaarheid en sociale cohesie wil vergroten.
Het lokaal bestuur voorziet hiervoor een zelf te beheren budget van 5.000 euro. De volgende jaren zullen andere wijken aan de beurt komen, want elk jaar is dit budget opgenomen in de meerjarenplanning ! Daarom roepen we alle wijkbewoners van onze oudste wijk op om deel te nemen aan een eerste startvergadering die zal doorgaan op 28 april (om 19.30 uur in zaal “Da Capo”).
Het buurtbudget heeft een duidelijk doel en werkingskader : het gekozen project moet zoveel mogelijk wijkbewoners ten goede komen, het samenhorigheidsgevoel vergroten, de buurt aangenamer maken, de openbare ruimte verrijken en verduurzamen, enthousiasme creëren, gebonden zijn aan afspraken rond opvolging en realistisch en haalbaar zijn.
Tijdens een eerste vergadering gaan we op zoek naar een kerngroep van wijkambassadeurs en starten we een eerste bevraging naar jullie noden. Ben je een doener of een denker, een handige Harry/Henrietta of een sociaal iemand ? We hebben alle talenten en ideeën nodig om met jullie buurt aan de slag te gaan. Bevestig vóór 20 april je aanwezigheid via mail (informatie@hove.be) en nodig zeker ook je buren uit om mee aan tafel te komen !

Foto’s (c) Gazet van Hove.