We beleven bijzondere tijden. De strijd tegen de covid19-epidemie beroert ons allen. Maar de wetenschap biedt ons hoop.

In het VUB FabLab loopt op dit moment een team studenten, technische experts, professoren en alumni een race tegen de tijd om zo snel mogelijk een beademingstoestel te prototypen. Zij werken letterlijk dag en nacht. Om hun inspanning succesvol te maken, vraag ik u uitzonderlijk om uw steun.

We moeten deze beademingsmachine namelijk eerst klinisch testen voor ze in productie kan gaan. Daarom moeten we zo snel mogelijk 10 prototypes bouwen en alle nodige tests uitvoeren. Elk prototype van onze beademingsmachine kost 5.000 euro. In totaal hebben we nu snel 50.000 euro nodig. Uw filantropische gift helpt om de beademingsmachine van de VUB sneller in de intensive care units te krijgen. In ons land of elders.

U kan mee levens redden. Maar de tijd dringt.

Doneer vandaag nog

De piek van de covid19-epidemie is nog niet bereikt. De artsen en verpleegkundigen verzetten dag en nacht bergen werk in een zware strijd tegen een onzichtbare vijand. Daarvoor hebben ze voldoende bedden met beademingstoestellen nodig voor de patiënten. Want als er op een gegeven moment meer patiënten dan bedden met beademingstoestellen zijn, ontstaat een kritieke situatie voor ons zorgsysteem of dat van andere landen. Daarop anticiperen we met de actie van de VUB #FabLabVoorZuurstof!

U redt er levens mee. Elke bijdrage is welkom. En weet dat u voor elke gift van meer dan 40 euro volgend jaar een fiscaal attest krijgt.

Namens de VUB, het FabLab en alle patiënten in nood dank ik u voor uw steun.

Met vriendelijke groeten,

Prof. dr. Mark Runacres

Academisch Verantwoordelijke van het FabLab van de VUB

Meer info over deze solidariteitsactie

Foto’s (c) Gazet van Hove.