Door de corona-toestanden werd de Hovese gemeenteraad van maandag 30 maart reeds uitgesteld. Er stonden vnl. technische punten op de agenda.

Er werd ondertussen reeds een nieuwe raad aangekondigd voor maandag 27 april e.k. Maar gelet op de huidige corona-maatregelen zal deze raad niet fysiek plaats vinden in de raadszaal van het gemeentehuis. “We werken aan een digitale noodoplossing. De raadsleden kunnen van thuis uit de zitting volgen. Er zal deze keer dus geen publiek aanwezig kunnen zijn. De enigste plek in Hove waar we een gemeenteraad kunnen organiseren en voldoende afstand houden is de gemeentelijke sporthal. Maar mogen wij daar allemaal met onze schoenen binnen ?” vraagt burgemeester Koen Volckaerts zich af.

Misschien kan de gemeente zich inspireren op het “oude Athene”. Daar vergaderde de Senaat in open lucht in het amfi-theater. In Hove kan men dit doen op het grasveld achter het gemeentehuis. Dan lopen de raadsleden met hun schoenen in de vrije natuur en krijgen de aanwezige wandelaars nog een extra showspel. Oppassen voor eventuele teken in het hoge gras !

Foto’s (c) Gazet van Hove .