De voorbije maanden werden aan de kruispunten van de Kruisschanslei met de Keizershoek en met de oude spoorwegberm, werken uitgevoerd om deze veiliger en fietsvriendelijker in te richten.

Ondanks de voorbije moeilijke periode slaagde de aannemer erin om de werken vroeger dan voorzien op te leveren. Het enige wat nog moet gebeuren zijn een aantal belijningswerken op het kruispunt van de korte Keizershoek.

Schepen van Openbare Werken, Willem Wevers (N-VA) : “In eerste instantie wil ik de aannemer bedanken dat hij verder bleef werken de voorbije weken. Dat is niet vanzelfsprekend, maar wel belangrijk. De werken zorgden, in normale omstandigheden, immers voor veel verkeershinder. Daarom is het extra goed nieuws dat de werken nu al zijn opgeleverd, zodat ze niet voor hinder blijven zorgen, eens onze economie terug begint te draaien. Maar ook de bewoners die 3 maanden in een werfzone woonden verdienen een pluim. Ze toonden veel begrip én geduld voor de overlast die de werken met zich mee brachten. Op enkele details na, er loopt altijd wel iets anders dan gepland, was het een voorbeeldwerf.”

De straat wordt opengesteld op woensdag 15 april in de voormiddag, door het wegnemen van de huidige werf- en omleidingssignalisatie.

Willem Wevers

De kruispunten zien er na de herinrichting ook helemaal anders uit dan voorheen. Op het kruispunt van de Keizershoek met de Kruisschanslei zullen auto’s links en rechts kunnen voorsorteren, wat de doorstroming moet verbeteren.

Aan de kruising van de oude spoorwegberm en de Kruisschanslei is een as-verschuiving gecreëerd, die het snelheidsregime van 30 km/u moet afdwingen. Bovendien hebben fietsers op de oude spoorwegberm voortaan voorrang op het verkeer van de Kruisschanslei. Schepen Wevers : “De oude spoorwegberm is één van de meest gebruikte (school)fietsroutes van ons dorp. We willen het voor die fietsers zo comfortabel en veilig mogelijk maken. Door op veel gebruikte fietsroutes zo weinig mogelijk hindernissen te voorzien, willen we nog meer mensen overtuigen de fiets te nemen voor hun woon-werkverkeer.”

De herinrichting van de oude spoorwegberm zelf, tussen de N1 en de Kruisschanslei, is nog niet afgerond.

Foto’s (c) Gazet van Hove.