“Enkel solidariteit en hoop kunnen ons over deze moeilijke periode tillen”

Lippelo / Hove, 14 april 2020

Dankzij een rechtstreekse link en een goed opgezette actie, kon Patrizio De Luca, initiatiefnemer voor 5 voor Italia, reeds € 2.800 rechtstreeks storten aan zijn collega’s Alpini uit Rovato (Brescia-Lombardia), de meest getroffen regio door het coronavirus in Noord-Italië. Hij riep vrienden op om € 5 te storten en de brief door te sturen naar 5 contacten.

Samen met huisarts Frank Vandeputte uit Hove gaat 5 voor Italia nu nog een stap verder. Er is nood aan medische hulp in zowel Italië als Spanje. De lokale artsen en paramedici zitten op hun tandvlees. De neef van Patrizio De Luca is anesthesist en slaapt in het ziekenhuis omdat het niet anders kan.

De Alpini van Rovato zijn dan ook ontzettend blij met de hulp die ze kregen via de actie “5 voor Italia”. De gelden werden gebruikt voor ontsmetting van de ziekenwagens, ondersteuning van het plaatselijke rusthuis en materiaal voor het veldhospitaal dat de Alpini mee opbouwen.

Nu is het tijd om naast geld, dat rechtstreeks gestort wordt en daardoor volledig voor de plaatselijke projecten gebruikt wordt, ook naar daadwerkelijke ondersteuning van het plaatselijke personeel te werken. Daarom het nieuwe initiatief “Covid 19 hulp aan Italië en Spanje”. Door links te leggen naar plaatselijke organisaties die steun bieden, zijn beide initiatiefnemers overtuigd dat alle inspanningen ten goede komen aan de dramatische situatie die zich afspeelt in de landen waar elke Belg graag op vakantie gaat. Laat ons zo mee aan de toekomst bouwen, zegt Dr. Vandeputte.

Het nieuwe uitgebreide hulpinitiatief roept dan ook artsen, paramedici en logistiek personeel op, dat in Italië of Spanje voor een tijdelijke aflossing van de uitgeputte hulpverleners kan zorgen, zich te melden. Elke vrijwilliger wordt ook volledig verzekerd door de plaatselijke autoriteiten. Daarnaast zorgen de giften op de donatierekening voor bijkomend medisch materiaal dat broodnodig is.

Patrizio De Luca is overtuigd : naast grootschalige officiële initiatieven als 1212 en Médecins du monde, zorgen deze persoonlijke initiatieven met een rechtstreekse lijn naar hulpverleners uit het veld voor de zuurstof die nodig is om het virus te bedwingen.

Contactgegevens :

“5 voor Italia” – “Covid 19 hulp aan Italië en Spanje” :

Patrizio De Luca

Provincialeweg,  94  in 2890   Lippelo

Kapelstraat 101  in  2540   Hove.

0496 / 590.343.

patrizio@speranza.be

Donatierekeningen :

BE60 1030 6683 3270           (Covid19 hulp aan Italië en Spanje)

BE28 9731 6587 8320           (Cuperum – 5 voor Italia)

P. De Luca als keukenchef in Hove