Hove

De aangekondigde gemeenteraad van maandag 27 april gaat uiteindelijk in digitale vorm door. Dat bevestigde burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) aan onze redactie.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de gemeenteraad te laten doorgaan in zaal Da Capo aan de Lintsesteenweg 1a omdat er daar voldoende ruimte is om de afstand van 1,5 meter per persoon te handhaven. Nu zullen de raadsleden van thuis uit aan de zitting kunnen deelnemen. Er zal geen scherm staan in de raadszaal, dus potentiële toeschouwers kunnen maandagavond beter wat gaan fietsen of wandelen in de gemeente en omgeving.

Na de zitting wordt heel het gebeuren op de webstek van de gemeente (www.hove.be) geplaatst zodat iedereen kan vernemen wat er door de raadsleden werd besproken.

Misschien is dit een tip om na de corona-crisis ook iedere keer de gemeenteraad op te nemen en op de webstek te publiceren ! Kwestie van openbaarheid van bestuur en om de raadszittingen tot in de Hovese huiskamers te laten komen, voor zij die de nodige interesse vertonen !?

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.