Het Lierse schepencollege besliste om tot einde augustus alle eigen evenementen af te gelasten. Dit geldt ook voor alle evenementen waarvoor de stad een toelating moet geven.

Onder eigen evenementen valt bijvoorbeeld Lier Centraal, het gratis muziekfeest in juli en augustus op de Grote Markt. Evenementen waarvoor de stad toelating moet geven, zijn o.a. alle wijkkermissen zoals de Donkfeesten en Lisper-Kermis, maar ook Lier Feest, het Food Truck Festival in het stadspark en alle fuiven. Ook een kleine wijkbarbecue zal dus niet kunnen doorgaan.

Geen Suikeren Zondag in Lint

In onze buurgemeente was er een nieuw bestuur keihard aan het werken om van het dorpsfeest Suikeren Zondag in september een succes te maken. Maar toen sloeg de corona-crisis toe en besliste het bestuur om deze manifestatie af te blazen wegens veiligheidsmaatregelen.

Men kan niet waarborgen dat alle aanwezigen op dit volksfeest een afstand van 1,5 meter van elkaar behouden. Er is ook reeds veel voorbereidend werk dat de nodige kosten met zich meebrengt die onmiddellijk moeten betaald worden. Suikeren Zondag draait ook volledig op vrijwilligers waarvan de meesten reeds een gevorderde leeftijd hebben en die tot de risico-groep behoren. Vandaar de afzegging.

Foto’s © Gazet van Hove.