Rode Kruis stickers in je brievenbus.

Dit jaar komen de vrijwilligers van het Rode Kruis niet op straat om stickers te verkopen. In plaats daarvan zijn ze overal in Vlaanderen aanwezig om te helpen in de strijd tegen het corona-virus. Maar nog voor de crisis uitbrak in ons land, hadden ze al 770.000 stickers met stripfiguren Suske en Wiske gedrukt. Al die stickers zomaar weggooien, dat leek hen geen goed idee. Dus steken ze de stickers momenteel in 770.000 Vlaamse brievenbussen. Misschien heb jij er al een ontvangen ? Heb je al een sticker ? Super. We hebben nog een paar leuke ideeën voor je :
Hang de sticker aan je raam, zo laat je zien dat je de vrijwilligers steunt – Deel het op sociale media en gebruik de hashtag #RodeKruisSticker. En waag je kans op een leuke prijs met het tombola-nummer op de achterkant van je sticker.

Kreeg je nog geen sticker in je brievenbus ? Het is nog niet te laat ! Het bedelen van alle stickers neemt een paar dagen in beslag. Misschien ontvang je er de komende dagen nog eentje in je bus. Maar ook jou steun aan de vrijwilligers is nu meer dan nodig in de strijd tegen corona. Kijk daarvoor snel op de website : www.rodekruis.be. Jou bijdrage maakt nu meer dan ooit een wereld van verschil. Dankzij jouw steun kunnen de vrijwilligers in jouw buurt mensen in nood helpen. De lokale afdeling kan hier verzorgingsmateriaal, reanimatie-poppen, AED-toestellen of zelfs ziekenwagens mee kopen. Materiaal dat nu meer dan ooit van levensbelang is !

Foto’s (c) Gazet van Hove.