Kontichse Kontjes

“De voorbijgaande twee maanden was een helse periode voor onze middenstand” luidt het bij Marleen Van den Eynde (N-VA), schepen van lokale economie van Kontich. “Het heeft een zware impact op elk van ons, vele handelaars hebben enorm omzetverlies geleden. Ik hoop dat iedereen deze periode kan trotseren en we ons dorp terug kunnen laten opleven.

Het schepencollege nam reeds de beslissing om een Corona-noodfonds op te richten in onze gemeente. Als alle winkels én horecazaken terug open zijn, zullen we in onze gemeente een spaarkaartenactie ‘WINKEL HIER’ organiseren. Voor elk gezin in Kontich zullen 2 spaarkaarten te vinden zijn in het gemeentelijk infoblad.

Als één spaarkaart vol is met een koopwaar van 100€, krijgen ze vanuit het gemeentebestuur een beloning met een Kontich-bon van €10. De volle spaarkaarten zullen met de braderij in september nog eens geloot worden met een prijzenpot ter waarde van €5.000. We proberen onze inwoners zo mee te stimuleren om lokaal hun aankopen te doen.”                                                                 

Marleen Van den Eynde

Steek onze lokale zelfstandigen een hart onder de riem !

De actie zal starten op 01 juli en loopt tot 15 september, alle handelaars en marktkramers van de wekelijkse markt in Kontich mogen hun spontaan al aanmelden : bedrijven@kontich.be.

Ook met de eindejaarsperiode zullen we nog een tombola organiseren. Bij een winnend lot zullen hier ook mooie prijzen tegenover staan.

Beide acties zullen wel in het teken staan van onze lokale cadeaubon, de KONTICH-BON, hopelijk sluiten nog meer zelfstandigen hier op aan, het is alleszins een uitgelezen kans”, voegt de schepen eraan toe.

Een cadeaubon die u naar keuze kan besteden bij u favoriete handelaar in Kontich !

                        

Foto’s (c) Gazet van Hove.