Regio

Welkom !

Sinds vandaag zijn al onze winkels weer open. Na al die weken zijn we blij dat we iedereen opnieuw kunnen verwelkomen! Winkelen wordt anders dan we gewend waren, maar we maken het nog steeds gezellig ! Hier vind je een overzicht van de maatregelen die we bij Opnieuw & Co nemen om het veilig en gezond te houden.

Flatten de geverscurve

Heb jij ook tijd gehad om op te ruimen en sta je nu te popelen om jouw spullen te komen brengen ? Top ! Hierdoor verwachten we een “piek” bij de geefpunten. Omdat we het ook hier veilig willen houden, te lange wachtrijen willen vermijden en onze medewerkers de tijd willen gunnen om aan de nieuwe manier van werken te wennen, hopen we dat we het geven van goederen kunnen spreiden. Als het niet dringend is, wacht dan nog even om jouw spullen binnen te brengen. We zullen je even dankbaar zijn! Hier vind je de voorzorgsmaatregelen die we nemen bij de geefpunten.

Ophalen vanaf 8 juni

Omdat we veel drukte verwachten bij de geefpunten, worden onze vrachtwagens de komende weken vooral daar ingezet. De gratis ophaling kan dus nog niet opstarten. Had je de voorbije periode een afspraak die niet door kon gaan ? Dan word je nu opgebeld voor een nieuwe afspraak. Vanaf 8 juni zal onze ophaaldienst weer werken zoals voorheen. Je kan nu wel al bellen voor een afspraak op 03 488 38 83.

Herbruikbare goederen in reyclage-parken

Vanaf 18 mei kan je weer herbruikbare goederen afgeven in de recyclageparken van Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Nijlen en Ranst. Eén week later, vanaf 25 mei, kan je ook weer in het recyclagepark van Duffel en Lier terecht met herbruikbare goederen. Midden juni zullen de kledingcontainers op openbare wegen weer geplaatst worden.

Actiekalender

11 mei : We zijn weer open !

14 mei :Textielinzameling Nijlen

15 mei :Textielinzameling Edegem

18 mei : Recyclageparken van Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Nijlen & Ranst open voor gevers

25 mei : Recyclageparken van Duffel & Lier open voor gevers

28 mei : Textielinzameling Mortsel Wijk B.

Opnieuw & Co vzw is een kringloopwinkel die herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht en groeide ondertussen uit tot een grote organisatie met meer dan 450 werknemers en 5 winkels. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar creëert ook kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Opnieuw & Co vzw Vredebaan 76 in 2640 Mortsel.
Foto’s (c) Gazet van Hove.