Man neergestoken in Boechout – Vermoedelijke dader snel opgepakt

Maandagavond belden rond 21.30u. twee jonge mannen aan bij een appartement in de Smallestraat, vlak naast het park rond het gemeentehuis in het centrum van Boechout. Toen de bewoner, een 21-jarige man van Surinaamse afkomst, in de deuropening verscheen, kreeg deze ineens twee messteken toegediend door één van de bezoekers. De twee overvallers vluchtten daarna onmiddellijk weg.

Het slachtoffer was er zwaar aan toe en werd met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het UZA. Hier werd hij onmiddellijk geopereerd en zijn toestand is stabiel maar nog zeer ernstig.

de Smalleweg ligt naast gemeentehuis Boechout

De politie en het gerechtelijk labo kwamen direct ter plaatse. Via het buurtinformatienetwerk werd ook alarm geslagen en enige tijd later kon de politie de twee overvallers vatten aan de tramterminus van Boechout. Een 21-jarige man uit Mortsel werd aangehouden en voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moordpoging. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Liefdesaffaire als oorzaak

Het incident is blijkbaar te situeren in de relationele sfeer. Het slachtoffer verweet de dader dat hij een geslachtsziekte had opgelopen nadat dader een relatie had met de vriendin van het slachtoffer en dit zo had doorgekregen waardoor slachtoffer en zijn vriendin nu ook besmet zouden zijn. Daarop zouden de stoppen bij dader zijn doorgeslagen en trok hij samen met een kompaan naar Boechout om slachtoffer eens “een lesje te leren”.

Foto (c) Gazet van Hove.