Heropening stadsmuseum en Zimmermuseum in Lier

De Nationale Veiligheidsraad besliste eerder dat ook musea en historische gebouwen onder strikte voorwaarden opnieuw kunnen open gaan. De stad Lier werkte de nodige maatregelen uit om een veilige heropening van het stadsmuseum en het Zimmer-museum te waarborgen. Zo zal je verplicht vooraf een ticket moeten reserveren.

Op die manier zorgt men voor een spreiding van de bezoekers, waarmee de afstandsregels tijdens het museumbezoek gegarandeerd blijven, en vermijden ze te lange wachtrijen. De heropening van het Zimmer-museum is voorzien op dinsdag 26 mei, het stadsmuseum zal op woensdag 27 mei opnieuw bezoekers verwelkomen.

Om je museumbezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te maken, werkt de stad Lier een aantal richtlijnen uit. Je vindt ze op www.stadsmuseumlier.be.

Reserveer je museumbezoek vooraf op tel. 03/ 800 03 96. Openingstijden : di. t/m zon. van 10.00 tot 17.00 uur. Ook voor het Zimmer-museum kan je best vooraf reserveren via het tel 03/ 800 03 95 of via mail reservering@zimmertoren.be.

Foto’s (c) Gazet van Hove.