Maandagavond keurde de gemeenteraad de concessieleidraad goed waarin de procedure alsook de voorwaarden betreffende de uitbating van de bistro in het Altenapark vermeld staan.

“We kijken ernaar uit dat de oproep naar kandidaten nu kan vertrekken.” licht schepen van patrimonium Vanbaeden Cindy (N-VA) toe. “De bistro zou een plaats moeten zijn waar het aangenaam vertoeven is, zowel binnen als buiten op het terras. Er worden heel wat mogelijkheden aangeboden zodat de uitbater niet teveel beperkt wordt in zijn creativiteit. Langs de andere kant verwachten we toch een minimum zoals een drankenkaart, eventueel aangevuld met een zoete kaart of kleine bistro-gerechten met de focus op budgetvriendelijke prijzen.

Een andere belangrijke focus is dat we vragen om zeker een link te leggen met de culturele invulling van het gebouw. We zoeken een gemotiveerde uitbater die een samenwerking ziet tussen de verschillende reeds aanwezige partners”, vult schepen van cultuur Karel Van Elshocht aan.

Een bijkomend pluspunt is de heraanleg van het gehele gebied tussen de vijver en de bistro.  Zo wordt het terras van het landhuis verplaatst naar de zuidkant van het landhuis, waar de parkeerplaatsen grotendeels – behalve voor de bewoners van de serviceflats – zullen verdwijnen ten voordele van een speelweide, een boomgaard en een avonturenpark, aldus Schepen  Karel Van Elshocht (Open Vld).
De vergunningsprocedure startte reeds op, terwijl het archeologische onderzoek en de opvraging van de bestekken intussen in voorbereiding.

“Het is de ambitie van het College om de exploitatie van de Altena-bistro in de lente van 2021 te kunnen opstarten. Hierbij dan ook een warme oproep aan geïnteresseerden die tegen 1 september 2020 een voorstel kunnen indienen”, besluit schepen Vanbaeden Cindy.

Foto’s (c) Gazet van Hove.