De raad verliep via computerverbindingen.

Uitbetaling aankoopbonnen in kader van COVID-19

Deze bonnen worden gebundeld via de Middenstand.

 

Financiën – Jaarrekening AGB 2019

De raad van bestuur heeft de jaarrekening 2019 van het autonoom gemeentebedrijf Sport en Ontspanning vastgesteld. Volgens raadslid Diederik Vandendriessche (HB) is er een overschot van 100.000 euro op de rekening ? “Misschien investeren voor de jeugdinfrastructuur ?” Schepen Gerda Lambrecht (N-VA) antwoordde “dat dit een aparte rekening is die er los van staat.” Positief advies aan de toezichthoudende overheid.

IKA – Algemene vergadering 15 juni 2020

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agendapunten voor de algemene vergadering d.d. 15 juni 2020 van de intercommunale IKA goed te keuren. Eénparig goedgekeurd.

 

PONTES – algemene vergadering 10 juni 2020

Aan de raad wordt gevraagd de agenda voor de algemene vergadering van Pontes d.d. 10 juni 2020 goed te keuren. Eénparig goedgekeurd.

 

Water-Link – algemene vergadering 11 juni 2020

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agenda voor de algemene vergadering van WaterLink d.d. 11 juni 2020 goed te keuren. Eénparig goedgekeurd.

 

IGEAN DienstVerlening – algemene vergadering 19 juni 2020

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de agenda van de algemene vergadering d.d. 19 juni 2020 van de intercommunale Igean – dienstverlening goed te keuren.

IGEAN Milieu & Veiligheid – algemene vergadering 19 juni 2020

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de agenda van de algemene vergadering van de intercommunale Igean Milieu & Veiligheid van 19 juni 2020 goed te keuren.

Raadslid Diederik Vandendriessche stelde dat de presentiegelden met 40.000 waren gestegen. Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) antwoordde “uw adviseur geeft u foute informatie. Er is geen enkel verschil met vroeger. Er gebeurde een administratieve fout en deze is recht gezet door het bestuur. Dit komt op de Algemene Vergadering ter sprake. Budgettair is er niets gaande. Er is geen verdubbeling”. Deze punten van IGEAN werden meerderheid tegen minderheid goedgekeurd.

Agenda van de algemene vergadering TMVS dv van 16 juni 2020

Aan de raad wordt gevraagd de agenda van de algemene vergadering van 16 juni 2020 van TMVS goed te keuren. Eénparig goedgekeurd.

 

Cipal – algemene vergadering 25 juni 2020

Aan de raad wordt gevraagd de agenda d.d. 25 juni 2020 van de algemene vergadering van de intercommunale Cipal goed te keuren. Eénparig goedgekeurd.

 

Cel Onderwijs, bedragen ouders aanpassing

De GR keurt de aanpassing in het bedrag goed. Het gaat om een bezoek aan dierentuin Planckendael. Eénparig goedgekeurd.

Cel Onderwijs, GBS, verlenging scholengemeenschap

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de verlenging van de huidige scholengemeenschap goed te keuren. Eénparig goedgekeurd.

 

Modaliteiten onderzoek hoofdverblijfplaats

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de modaliteiten m.b.t. het onderzoek  hoofdverblijfplaats vast te leggen.  Eénparig goedgekeurd.

 

Kerkfabriek Sint-Laurentius  –  budgetwijziging 2019

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van de budgetwijziging 2019 van kerkfabriek Sint-Laurentius. Akte werd genomen.

 

Kerkfabriek Sint-Laurentius – rekening 2019

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd gunstig advies te verlenen over de rekening 2019 van kerkfabriek Sint-Laurentius. Eénparig goedgekeurd.

Kerkfabriek Sint-Jozef – rekening 2019

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd gunstig advies te verlenen over de rekening 2019 van kerkfabriek Sint-Jozef. Eénparig goedgekeurd.

Foto’s © Gazet van Hove.