Nieuwe studieplek voor studenten in Kontich

De studenten zijn nu al verscheidene weken geïsoleerd aan het werken online en thuis. Ze snakken naar een gezamenlijke studieruimte waarin ze ook in een pauze eens – zij het vanop afstand – kunnen ventileren over hun studies, of over iets helemaal anders.

Schepen van Jeugd, Willem Wevers (N-VA ): “Jeugdorganisaties vragen al langer naar een studeerplek en we namen deze actie dan ook op in onze meerjarenplanning. Door de corona-crisis komt dit in een stroomversnelling en vanaf dinsdag 2 juni zal er een blokpunt zijn in Vrijetijdshuis De Brouwerij, het gebouw van de bibliotheek.”

Hogeschool- en Universiteitsstudenten uit heel Kontich en Waarloos zijn er welkom. Er kunnen tot 10 studenten tegelijkertijd studeren. Reserveren is wel verplicht door de Federale Overheid. Dat kan via een link op www.kontich.be .

Dinsdag 2 juni gaat het van start. Studenten kunnen er terecht van maandag tot vrijdag tussen 9.00u. tot 17.30u. Wifi en elektriciteit zijn beschikbaar. Eten is niet toegestaan in het blokpunt en drinken brengen studenten zelf mee.

Voor alle praktische vragen kan je terecht bij uitwinkel@kontich.be of 03 / 450 78 32.