Ga naar de inhoud

Check de corona-maatregelen op jouw vakantiebestemming

www.vab.be .
Wie deze zomer op vakantie gaat, is maar beter op de hoogte van de recentste corona-maatregelen ter plaatse. Hieronder vind je per populair vakantieland de regels die je moet naleven.

Kun je in Frankrijk een terrasje doen of uit eten gaan ? Zijn de musea in Italië wel open ? Mag je in Spanje op het strand gaan liggen ? En hoeveel meter afstand moet je houden in Duitsland ? Op de meest prangende vragen geven we een antwoord. De informatie verandert geregeld. Wij proberen ze regelmatig bij te werken, maar check de situatie zeker nog eens vlak voor je vertrekt.

Staat jouw vakantiebestemming er niet tussen ? Ga dan rechtstreeks kijken op de websites van GriekenlandKroatiëSloveniëIerlandDenemarkenZwedenNoorwegen.

De landeninformatie wordt meermaals per week bijgewerkt op basis van de officiële mededelingen van de verschillende landen en het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. VAB streeft ernaar om een zo correct mogelijke weergave van de regels te geven maar kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele afwijkingen.

Foto’s (c) Gazet van Hove .