Ontdek de lokale troeven van de Zuidrand tijdens de Week van de Korte Keten op zondag 14 juni !

Tijdens de Week van de Korte Keten zetten Bella & Rosita, CSA Grondsmaak en Gasthuishoeve Boshoek met plezier hun deuren voor je open. Je zal er kunnen genieten van verschillende activiteiten voor jong en oud.
Bella & Rosita in Edegem (Aartselaarstraat 1) is een echte vertel- en luisterboerderij : ze trakteren je die dag op hoorspelen met puzzelopdrachten in heuse escape room-stijl en meeslepende boerderijvertellingen. Bij zelfoogst-boerderij CSA Grondsmaak in Kontich (Pauwhoevestraat 13) staat alles in het teken van lokale producten : proef van een verse maaltijd van louter biologische oorsprong, recht van het veld ! Gasthuishoeve Boshoek (Lintsesteenweg 697) geeft je een blik achter de schermen van haar speel-, leer- en zorgboerderij. Ze organiseren er een spannende speurtocht op de boerderij met een leuke educatieve toets waarbij je een verjaardagsfeestje kan winnen ! Tussendoor proef je bij de drie boeren van een heerlijk hoeve-ijsje of lekkere streekproducten uit de Zuidrand. Fietstocht

Deze drie boerderijen namen deel aan het project ‘Burgers en Boeren’. Wil je alle deelnemende boerderijen leren kennen ? Onderneem dan eens een fietstocht die je kan terugvinden op www.dezuidrand.be (bij het project ‘Burgers en Boeren’). De QR-codes aan de boerderijen bieden je een unieke blik achter de schermen.

Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten in de Antwerpse Zuidrand op het vlak van toerisme, cultuur, erfgoed, natuur en landschap, landbouw en open ruimte. Met de steun van Provincie Antwerpen.
www.dezuidrand.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.