De laatste maanden ondekten meer en meer mensen dat het Uilenbos een mooie en unieke wandelplek is in onze gemeente. Een schitterend stukje natuur dat we moeten koesteren.
Kort na de aankoop van het Uilenbos door Natuurpunt Zuidrand gingen we in 2018 al eens een keer op expeditie met Natuurpunt. We verzamelden toen bijna 2.500 euro als sponsoring voor de aankoop. De aankoopprijs lag vanzelfsprekend heel wat hoger en er zijn plannen om extra delen bij aan te kopen. Daarom besliste men om dit jaar nog eens op expeditie te gaan, deze keer met broer Sam en zus Sara De Roeck, samen ‘De Roeckies’.
Hopelijk kan deze expeditie het laatste weekend van juni doorgaan en gaan we op stap doorheen de Grote Netevallei en het oude moeras in Goor-Asbroek. De vorige inzamelacties konden, omwille van afgelaste activiteiten, niet doorgaan maar iedereen kan de tocht van 70 kilometer nog steunen met een (fiscaal aftrekbare) gift. Hiervoor klik je op de knop ‘Steunen’ op de teampagina. Alle opbrengst gaat integraal naar het Uilenbos. Wil je meer info, stuur gerust een e-mail naar timderoeck@gmail.com of peter@te-de.be .

www.expeditie.natuurpunt.be/project/26153

Foto (c) Gazet van Hove.