Wij racisten ???

Toch effe lezen dan…

We leven met kleurlingen samen in dezelfde straat.
Sturen onze kinderen naar gemengde scholen en wij respecteren ieders vrijheid en geloof.
We leven met moskeeën, synagogen en tempels in onze buurt, we eten in een Marokkaans restaurant en we gaan bij de Indieër naar de nachtwinkel.

Durum dat eten we bij de Turk en onze auto laten we wassen door Pakistanen.

We gaan Chinees, Italiaans, Spaans en allerlei andere uitheemse voeding afhalen bij onze buitenlandse dorpsgenoten. We gaan op reis om andere culturen te beleven en passen op reis ons aan naar de gewoontes van het land.
Wij de racisten laten alle klederdrachten toe, hoofddoeken in de straat en zelfs in bepaalde openbare ambten.
Wij de racisten ruilden al onze KERSTmarkten in voor wintermarkten, PAASeieren voor verstopeieren, Zwarte Piet voor een roetpiet en zelfs het kruis op de mijter van Sinterklaas is vaak al verdwenen.
Wij de racisten passen ons dus wel degelijk aan de nieuwkomers aan alhoewel dat het omgekeerde logischer zou zijn.
Wij hebben inderdaad een koloniaal verleden zoals heel veel andere landen. Door dit koloniale verleden hebben ook meer kleurlingen de kans gekregen om bij ons te komen studeren, werken, wonen en kortom de kans om goed te komen leven in het algemeen ! Zelfs onze sociale woningen gaan vaak naar nieuwkomers i.p.v. naar onze eigen mensen die wel werken, belastingen betalen en bijgevolg bijdragen aan onze sociale zekerheid.
Wij de racisten werken als koppel minimum 80 uur per week en betalen veel belastingen, bij de hoogste van de wereld !
Deze belastingen dienen deels ook om vluchtelingen en nieuwkomers een beter leven te geven in onze maatschappij !
We geven ze m.a.w alle kansen, zetten ze aan het werk of ondersteunen hen financieel zodat ze kunnen leven zoals wij of toch zeker al 100 maal beter dan in hun geboorteland.
Enige dat wij vragen is RESPECT voor onze rechten, voor onze maatschappij, voor onze gebruiken en tradities.
Hiervoor hebben onze voorouders hard moeten werken, strijden en soms zelfs het leven voor gelaten.

Wij willen geen veranderingen die onze natie wijzigt naar een type land dat deze allochtonen nu ontvluchten.
Wanneer wij een eerlijke mening geven gebaseerd op feiten dan worden wij uitgemaakt voor racisten en worden wij oneerlijk behandeld ! Eens een “neen” gegeven aan een nieuwkomer resulteert dat meteen in een scheldpartij waarin wij dan racist worden genoemd.
Onze jeugd wordt in elkaar geslagen door bendes asielzoekers ! Sommige van onze mensen worden zelfs vermoord door vluchtelingen, bijna wekelijks zijn er rellen en plunderingen in o.a Molenbeek, Anderlecht, Borgerhout, Charleroi, Brussel, enz …
En ondanks alles blijven wij de racisten toch nog kansen geven aan die anderen !
Bedrijven en scholen voorzien in hun keukens halal voeding, zelfs Vlamingen worden zo verplicht halal te eten en dit vaak zonder dat ze het zelf weten.

Allerhande organisatie’s zijn in het leven geroepen om de allochtonen te helpen en ze hebben zelfs de mogelijkheid om elke teleurstelling te melden aan Unia. Deze door de overheid gesubsidieerde instelling is er dan wel enkel voor onrecht t.o.v. allochtonen en niet voor ongelijkheid t.o.v. autochtonen natuurlijk.

Sommige collega’s op het werk hebben andere roots maar we helpen ze, respecteren ze en we maken samen lol met ze. Als er iets te vieren valt dan zijn ze mee uitgenodigd en zitten we samen aan de feesttafel.
We erkennen en subsidiëren moskeeën, synagogen en tempels met belastingen van mensen die zelfs deze religie’s zelf niet volgen.
En toch zijn wij racisten ???

Gelukkig worden wij, de racisten, gewezen op onze vreselijke wandaden door protesten van vreedzame actievoerders.
Vreedzame protesten waarbij : Auto’s worden in brand gestoken, winkels worden geplunderd en in brand
gestoken door vreedzame betogers. Mensen worden in elkaar geklopt en beroofd door deze vreedzame betogers.
De vreedzame betogers worden aangesterkt door ons betaalde politici die vrolijk, vreedzaam mee betogen en dit met duizenden op elkaar gepropt in een Corona-tijdperk. Natuurlijk zullen deze hypocriete politici nadien wel even applaudisseren voor de zorgsector want je moet toch op twee fronten populistisch zijn.

En natuurlijk is héél die problematiek de schuld van onze koloniale voorouders, van onze drang naar zelfbehoud, onze beoefening van ons recht op vrijheid van meningsuiting, onze ……., onze………, onze……..

Men wil ons doen geloven dat wij ondanks alles in fout zijn en men probeert het schuldgevoel bij ons te leggen voor hun gefaald integratiebeleid. IK BEN GEEN RACIST, IK BEN EEN REALIST !!!

Foto’s (c) Gazet van Hove.