Stef Maes gaat door naar finale DF-journalistenwedstrijd

Ieder jaar organiseert het Davidsfonds in alle gemeenten waar ze actief is, een junior-journalisten-wedstrijd in het zesde leerjaar van de aanwezige lagere scholen. Dit zijn de scholieren die volgend schooljaar de stap zetten naar het middelbaar onderwijs.

Voor iedere school selecteert een leescomité van het plaatselijke Davidsfonds een winnaar. Over alle scholen in de gemeente wordt er ook een winnaar gekozen. Deze wordt op een latere datum uitgenodigd om mee te doen aan de provinciale prijskamp. De wedstrijd stond op 500 punten. Het was een spannende strijd.

In Hove won Stef Maes met in totaal 455 punten. Stef liep school in RP1.

Door de corona-toestanden was er wat vertraging op het schema. Maar een delegatie van het Davidsfonds Hove ging Stef Maes enige dagen geleden in zijn ouderlijke woning in Mortsel-Dorp bedanken voor zijn deelname en “een steuntje in de rug geven” voor de komende finale met een aankoopbon en een fles … vruchtensap.

Stef gaat in september naar een middelbare school in Mechelen, hij koos er een STEM-richting. Verder is Stef samen met een vriend een boek aan het schrijven over de avonturen van een wolf. Is het Billy, de Kempische wolf ? Hopelijk weten we binnen enige tijd meer over dit werk.

Stef (derde van links) in zijn klas

Foto’s © Gazet van Hove