Beleef de zomer dichtbij in Boechout

Nee, je hoeft geen uren te rijden om een spetterende zomer te beleven. Dat bewijzen we met ons gloednieuwe zomeraanbod. We lanceren een nieuwe fietskaart #boechoutfietst, we onthullen midden juli onze nieuwe Belpop-wandeling en in augustus kan je komen genieten van drie openluchtconcerten.

Voel je deze zomer als God in Frankr … Euh, Boechout natuurlijk !

 

TREK JE WANDELSCHOENEN AAN

  • Nieuw: belpop bonanza in Boechout

Het klinkt als muziek in de oren: een wandeling langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Boechout. Goed nieuws, want vanaf 16 juli kan het! Jan Delvaux en Jimmy Dewit van Belpop Bonanza gingen aan de slag in onze gemeente. Ga eropuit en neem je smartphone mee, want op tien plaatsen in Boechout kan je een QR-code scannen om zo het muzikale verhaal achter een bepaalde plaats te leren kennen via een audio- of videofragment.

Welke plaatsen dat zijn, geven we natuurlijk nog niet helemaal prijs. Komen zeker aan bod: het verhaal achter de ‘Boechout Beatles’, het ontstaan van het Sfinksfestival, de link tussen café ‘t Hoefijzer en Woodstock, de plek waar ‘The Way To Your Heart’ van Soulsister geboren werd en nog zooooooo veel meer.

Zin in een wandeling die anders is dan alle andere ? Zet je dan nu al schrap voor de nieuwe Belpop-wandeling in Boechout! Vanaf 16 juli vind je de route op onze website of kan je ze afhalen bij de vrijetijdsdienst.

  • Andere wandelingen

Of trek eens op pad langs de vijf bestaande wandelroutes in onze gemeente. Wedden dat je nog nieuwe plekjes ontdekt ? Op onze Facebook, Instagram en website zetten we om de twee weken een wandeling in de kijker. Starten doen we op donderdag 2 juli. Lukt het jou om aan het einde van de zomer alle wandelingen gedaan te hebben ? Wij dagen je uit!

WIN WIN WIN

Maak tijdens je wandeling een leuke foto en deel die op Facebook of Instagram met de hashtag #boechoutbeweegt. Wij verzamelen alle foto’s en delen ze op in de categorieën ‘natuur’, ‘erfgoed’ en ‘mensen op pad’. Eind juli én eind augustus kiezen we telkens één winnende foto per categorie. En de winnaars … die krijgen natuurlijk een prijs! Wat die prijs juist is, kom je te weten op onze Facebook- en Instagrampagina.

SPRING OP JE FIETS

  • Ontdek de nieuwe fietsbrochure #boechoutfietst

Mooi weer ? Check. Tijd voor een gezinsuitstap ? Check. Zin om te bewegen ? Check. Nieuwe fietsbrochure #boechoutfietst ? Check. Je leest het goed: we hebben een spiksplinternieuwe fietsbrochure voor je klaar.

Woon je hier nog maar net en wil je buurt leren kennen ? Of woon je hier al lang, maar wil je wel eens weten wat er achter bepaalde plekjes schuilt ? Plan een gezellige fietsnamiddag en geniet 31 kilometer lang van prachtige natuurgebieden zoals de Melkkuip en Grote Boshoek of kom meer te weten over de Steenen Molen en de nieuwe fietsbrug.

De folder kan je vanaf 1 juli gratis ophalen bij de vrijetijdsdienst, de bibliotheek of het sportpark Sneppenbos.

  • Fietsen in de Zuidrand

Heb je de #boechoutfietst-route achter de rug maar ben je nog niet uitgefietst ? Rep je dan naar de vrijetijdsdienst voor de nieuwe, gratis fietskaart van de Zuidrand! Vijf fietslussen nemen je mee langs weidse valleien, majestueuze forten en kastelen, kronkelende riviertjes en zoveel meer in Boechout, Kontich, Aartselaar, Lier … Eén van de fietslussen start zelfs aan sportpark Sneppenbos.

ORGANISEER IETS MET JE BUREN

Gezellig bijpraten met je buren en genieten van het mooie weer terwijl de kinderen zich helemaal uitleven in een verkeersvrije straat. Klinkt goed, toch ? Organiseer deze zomer een straat- of buurtactiviteit. Je krijgt er zelfs een tegemoetkoming voor van de gemeente. Of tover je straat eens om in een heuse speelstraat waar kinderen de baas zijn.

Uiteraard moet dit alles gebeuren met de nodige social distancing. Wil je een straat- of buurtactiviteit of speelstraat organiseren? Neem dan minstens twee weken op voorhand contact op met de vrijetijdsdienst, zodat je samen kan bekijken wat er mag in het kader van de coronamaatregelen. 

Zomerpakketten

Voor kinderen tot en met 12 jaar hebben we een extraatje! Van 1 juli tot en met 29 september bieden we twee soorten zomerpakketten aan die je buurtfeest of speelstraat nog leuker maken. Je hebt keuze uit:

  • Een speelpakket met o.a. bellenblazen, vlaggenlijnen en stoepkrijt. Dit pakket kost € 5 (maximum 2 pakketten per initiatief).
  • Of een knutselpakket dat je zelf kan samenstellen waarmee kinderen bijvoorbeeld hun eigen vogelhuisje kunnen maken, een tas kunnen versieren … Dit pakket kost € 2 (maximum 15 pakketten per initiatief).

Wat er exact in de pakketjes zit, kan je navragen bij de vrijetijdsdienst. Ook voor het bestellen van een pakket kan je terecht bij de vrijetijdsdienst.

GENIET VAN MUZIEK

Tijdens een warme zomeravond genieten van een mooi concert … Heb jij het ook gemist de afgelopen maanden? Blokkeer donderdag 13, 20 en 27 augustus dan nu al in je agenda, want we verwennen je met drie gratis openluchtconcerten op het Wiebelplein (Konijnenbergstraat 1).

  • 13 augustus :

Als eerste verwelkomen we Noa Lee, een indie-pop band onder leiding van songwriter / zangeres / pianiste Nina Kortekaas. Ze brengt haar eigen muziek ondersteund door Robbe Broeckx op drums en Lennart Heyndels op bas. Het trio speelde al als support van Gepetto & the Whales en La Force (Canada), de opkomende band Tristan en als voorprogramma van Arsenal. Knack Focus is alvast enthousiast: “Speelse indiepop met een atmosferisch randje, gedragen door een sterke vrouwenstem.”

  • 20 augustus :

De afgelopen jaren domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde hij met zijn band The Mighty Gators door Europa, maar in dit concert laat hij zien dat hij ook thuis is in de Americana muziek en het singer-songwriter genre. Een niet te missen concert met dromerige fingerpicking, akoestische slide gitaar, een harmonica en verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

  • 27 augustus :

Afsluiten doen we met David Poltrock, bekend als toetsenman van De Mens en van samenwerkingen met Triggerfinger, Hooverphonic, Jasper Steverlinck, Bent Van Looy … Onder de naam Poltrock verraste hij in 2018 met ‘Mutes, Moods & Machines’: een eclectische instrumentale trilogie waarin hij zijn liefde voor de piano registreerde, wat hem de Music Industry Award (MIA) voor beste muzikant van 2018 opleverde. Tijdens dit concert speelt hij vooral werk uit ‘Mutes’ en neemt hij je mee op een intense trip door intieme klassieke pianomuziek.

De concerten beginnen telkens om 20.30 uur. Uiteraard houden we rekening met de maatregelen tegen het coronavirus. Ter plekke kan je geen drankjes krijgen, maar voor en na het concert ben je natuurlijk welkom in de omliggende horeca.

VRAGEN ?

Ondertussen toveren we de vrijetijdsdienst ook om in een toeristisch infopunt waar je met al je vragen terechtkan. Wil je meer te weten komen over wandelen, fietsen, horeca, overnachten … in Boechout ? Dan kan je terecht bij het toeristisch infopunt op het Jef Van Hoofplein 21A (ma-woe: 13 – 16 uur, ma: 18 – 20 uur, do-vrij: 9 – 12 uur) of neem contact op via vrijetijd@boechout.be of 03 / 460 06 80.

Foto’s (c) Gazet van Hove.