Staycation

Ga jij dit jaar ook op staycation ? Hier enkele tips om er dé gezelligste staycation ooit van te maken :

  • Maak je tuin of terras gezellig met wat planten, een leuk buitentapijtje, gezellige kussentjes, een parasol, een hangmat en een lange tafel met plaats voor je (bubbel)vrienden.⁠
  • Bezoek een stad in eigen land en geniet van het vakantiegevoel.⁠
  • Maak een EHBS-kit (Eerste Hulp Bij Staycation) met een picknickmand, een dekentje, een koeltas, bestek, snijplank en een vuilniszakje.⁠
  • Stel je favoriete vakantieplaylist samen.⁠
  • Maak een exotisch gerechtje klaar dat je doet wegdromen.⁠

Meer tips vind je op onze Facebookpagina.

Textiel hier

Onze geefpunten aan de winkels zijn voorlopig nog steeds gesloten, maar als je kleding, schoenen, handdoeken, tafellakens, gordijnen of ander textiel hebt, kan je dat gerust in de kledingcontainers aan de winkels steken. Die worden meerdere keren per dag leeggemaakt.

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

Partago, een coöperatie voor elektrisch autodelen, wil iedereen de kans bieden om milieuvriendelijk te rijden. Duurzame mobiliteit moet gemakkelijk én bereikbaar zijn voor iedereen. Daar kunnen wij ons ook wel in vinden. Binnenkort vind je op de parking van onze Kilomeet in Mortsel twee elektrische deelauto’s én 2 elektrische laadpunten.
Heb je dus geen wagen en moet je je even wat verder verplaatsen? Download de app, registreer je en je bent vertrokken.

Vrijwilligers welkom

Heb je deze zomer nog wat tijd over? We zoeken nog vrijwilligers om ons te helpen bij het sorteren en prijzen van goederen (zoals speelgoed, boeken, kleding en nog zoveel meer) of om de winkels mee op orde te houden. Op onze website vind je meer praktische informatie. Interesse? Stuur een mailtje naar vrijwilligers@opnieuwenco.be en we nemen contact met je op.

Actiekalender

7 juli : Textielinzameling Ranst
10 juli : Textielinzameling Edegem
14 juli : Textielinzameling Lint
22 juli : Textielinzameling Hove.

Opnieuw & Co vzw is een kringloopwinkel die herbruikbare goederen opnieuw in omloop brengt aan zachte prijzen. De vzw werd in 1995 in Lier opgericht en groeide ondertussen uit tot een grote organisatie met meer dan 450 werknemers en 5 winkels. Het multiculturele bedrijf zorgt er niet enkel voor dat tweedehands creatief, leuk en ecologisch wordt, maar creëert ook kansen voor tewerkstelling voor kortgeschoolden en langdurig werklozen.

Foto’s (c) Gazet van Hove.