Trek erop UiT in Mortsel
Het wordt een aparte zomer. Eentje zonder verre reizen maar met plezier dichtbij. Reden te meer om volop op ontdekking te gaan in eigen buurt. Denk je Mortsel op jouw duimpje te kennen ? Misschien wel, maar ook jij hebt af en toe inspiratie nodig. En gelukkig valt er in je eigen stad geweldig veel te beleven. Trek erop UiT en tover juli en augustus om tot twee maanden vol wandel-, fiets- en speelplezier en zorg zo voor nog meer verbinding tussen alle inwoners van onze stad. Omdat een vakantie in je eigen buurt ook UiTdagend leuk kan zijn.

STRATENPLAN
Download hier het overzichtelijke TREK EROP UiT IN MORTSEL stratenplan.

groene ruimte Fort 4

WANDELEN
Den Berm, FORT 4, Klein-Zwitserland. Mortsel kent wel wat groene pareltjes waar je helemaal tot rust kan komen. Misschien heb je ze de voorbije maanden meer dan ooit ontdekt ? Dan weet je dat ze de moeite waard zijn. De wandelmicrobe te pakken? Laat je verrassen door de vele wandelroutes.

Bombardement 5 april 1943
Het Amerikaanse bombardement op Mortsel vond plaats op 5 april 1943 en was met 936 doden het zwaarste in België tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op basis van het boek “Tranen over Mortsel” werd onder leiding van historicus Pieter Serrien en in samenwerking met Geheugen Collectief een historische wandeling door het getroffen Mortsel uitgestippeld. Op 16 locaties staan inox geheugenpanelen met een korte uitleg en getuigenissen. De wandeling begint bij het gemiste doelwit, de Erla-fabriek, en eindigt op de begraafplaats van Mortsel-dorp, waar je tussen de herdenkingskruisjes van de slachtoffers kan wandelen.
Haal één van beide gratis brochures bij het Stadsonthaal, zolang de voorraad strekt: ‘Oorlogswandeling in Mortsel tussen Krijgsbaan en Vredebaan’ en ‘Historische wandeling Bombardement 5 april 1943’.

Foto’s (c) Gazet van Hove.