Luc Vuylsteke de Laps terug (tijdelijk) burgemeester

Hove

hier komt men de helft van Antwerpen tegen

Het is vakantietijd. Onze gemeentelijke bestuurders gaan er voor even uit en nemen wat rust. Onze zetelende burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) trekt voor enkele weken naar zijn buitenverblijf in de Catalaanse landen rond Valencia. Hoe zit het daar met de corona-toestanden ? Moet hij bij terugkeer ook verplicht twee weken in afzondering ? De toekomst zal het uitmaken.

Ondertussen moet onze gemeente wel blijvend bestuurd worden. Hiervoor werd voormalig burgemeester en huidig eerste schepen Luc Vuylsteke de Laps (Fan van Hove – CD&V) aangesteld als plaatsvervangend burgemeester. Hij heeft 24 jaar ervaring als burgemeester van Hove (1989 – 2012), dus de gemeente is niet in handen van avonturiers of groen-linkse revolutionairen die nadien een puinhoop achterlaten. Dit tijdelijk mandaat heeft geen invloed op de wedde van de eerste schepen.

Einde van deze maand gaat Luc Vuylsteke de Laps zelf ook op vakantie en dan neemt schepen van cultuur en onderwijs Gerda Lambrecht (N-VA) de tijdelijke burgemeestersfakkel over. Zij deed dit reeds meermaals in het verleden. Dus mensen die zeggen dat er nog nooit een vrouw aan het hoofd van de gemeente heeft gestaan, kennen duidelijk hun gemeentegeschiedenis niet en zijn onbekwaam om deze gemeente te besturen.

Gerda Lambrecht

Foto’s © Gazet van Hove .