Wandeling in de kijker : Veldkantpad

Deze zomer zetten we om de twee weken een wandeling in de kijker. Lukt het jou om aan het eind van de zomer alle wandelingen gedaan te hebben? Wij dagen je uit!

1. Veldkantpad

Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekking langs het Veldkantpad. Deze leuke wandeling neemt je mee langs het Heuvelhof, Frijthout, het Sombekehof, het Spokenhof, park Savelkoul enzovoort. En voor zij die Sfinks niet kunnen missen, is er een troostprijs. Want de wandeling leidt je langs het Molenveld, de thuishaven van Sfinksfestival.

Hou tijdens deze wandeling even halt bij de Sint-Bavokerk of neem een pauze bij Den Steenen Molen.

En let goed op: want wie de pijlen goed volgt, zal onderweg enkele leuke doe-opdrachtjes voor kinderen tegenkomen …

Praktisch

wijngaard in Boechout
  • De wandeling is 9,3 kilometer.
  • Start en aankomst: de wandeling is een lus, dus je kan eender waar starten. Handige startplaatsen zijn bijvoorbeeld de stationsparking of de P+R Capenberg.
  • De wandeling is bewegwijzerd. Volg de zwarte pijlen van landschapspark Zuidrand.
  • Je kan de route ook inkorten tot 6,4 kilometer. Volg hiervoor gedeeltelijk de roze pijlen (dit staat aangegeven op de route).
  • De route zit ook in de wandelkaart van de Zuidrand die je kan aankopen bij de Vrijetijdsdienst voor € 5 of hier online kan raadplegen.
  • Pauzeer zeker in één van de leuke horecazaken onderweg.

WIN WIN WIN

Maak tijdens je wandeling een leuke foto en deel die op Facebook of Instagram met de hashtag #boechoutbeweegt. Wij verzamelen alle foto’s en delen ze op in de categorieën ‘natuur’, ‘erfgoed’ en ‘mensen op pad’. Eind juli én eind augustus kiezen we telkens één winnende foto per categorie. En de winnaars … die krijgen natuurlijk een prijs! Wat die prijs juist is, kom je te weten op onze Facebook- en Instagrampagina.

Foto’s (c) Gazet van Hove.