Sinds vrijdag 13 maart zijn er maatregelen van kracht in ons land om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voor de naleving van de maatregelen rekenen we op ieders verantwoordelijkheid. Bedankt om mee bij te dragen tot de gezondheid van ons allemaal.

Sinds woensdag 1 juli is fase 4 van het afbouwplan van kracht. Op donderdag 23 juli kwam de Nationale Veiligheidsraad opnieuw samen om een stand van zaken op te maken. Er werd besloten om fase 5 van het afbouwplan voorlopig niet te activeren en een aantal nieuwe maatregelen in te voeren vanaf zaterdag 25 juli :

  • Bovenop de nu al geldende verplichtingen zal het dragen van een mondmasker ook verplicht zijn:
    – op markten, rommelmarkten en kermissen
    – in de Heuvelstraat op het voetpad (in het deel tussen de spooroverweg en het kruispunt met de Jan Frans Willemsstraat/Molenlei)
    – in alle openbare gebouwen, behalve bij privégebruik van gemeentelijke zalen en tijdens het sporten in sportpark Sneppenbos (toeschouwers dragen binnen een mondmasker, buiten wordt het dragen ervan aanbevolen).
    – in horecazaken, behalve als je aan tafel zit
hier op straat mondmasker dragen !

Het dragen van een mondmasker blijft sterk aanbevolen in alle andere gevallen, vooral in situaties waar de veiligheidsafstand niet kan worden gegarandeerd.

  • De sluitingstijd van de nachtwinkels wordt vervroegd naar 22 uur.
  • De klanten van de horeca zal worden gevraagd een e-mailadres of een telefoonnummer achter te laten, zodat ze in geval van een infectie tijdig verwittigd kunnen worden. Deze informatie zal na 14 dagen worden vernietigd en kan niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan de bestrijding van het Coronavirus.

Lees hier ALLE maatregelen die op dit moment van kracht zijn nog eens na.

Foto’s (c) Gazet van Hove.