De gemeente Hove gaat samen met een buurtcomité “al di moeite” een klacht indienen in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de uitbouw van de bestaande Aldi-vestiging aan de Hovesesteenweg, vlak op de gemeentegrens met de Grensstraat van Hove.

De supermarktketen wil zijn bestaande Boechoutse vestiging vergroten van 800 m2 naar 5.000 m2 in een massief gebouw van 9 meter hoogte aan de voorzijde. De bevoorrading van dit complex zal een huzarenstuk worden voor de grote vrachtwagens op een redelijk smalle en drukke straat met daarbij nog enkele scholen in de buurt.

Over deze plannen was er al veel te doen. De Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening Boechout samen met de provinciale omgevingsambtenaar keurden deze plannen af. Het gemeentebestuur van Boechout (Pro, CD&V en Groen) is voorstander en kreeg van de Provinciale deputatie hiervoor reeds groen licht.

Boechout negeert Hove

Heel deze tijd werd het gemeentebestuur van Hove genegeerd door dat van Boechout. Dit heeft veel te maken met de eigenzinnige Boechoutse burgemeester Koen T’Sijen (ex-Spirit, Pro/SP.a) die zoveel mogelijk zijn buurgemeenten met bijna allemaal N-VA-burgemeesters stokken in de wielen wenst te steken. (Boechout werkt o.a. niet samen met alle andere Zuidrand-gemeenten op gebied van toerisme en cultuur).

De buurtbewoners en de gemeente Hove stellen dat het gemeentebestuur van Boechout zonder enig kritisch onderzoek de argumenten van Aldi heeft overgenomen. De nieuwe vestiging wordt zes maal groter dan de huidige. De opposanten stellen dat er in het dossier essentiële zaken ontbreken of verkeerd worden voorgesteld. De bouwvoorschriften voldoen niet aan deze van een residentiële wijk zowel in Boechout als Hove, grenzend aan de begraafplaats van Boechout. De provincie weerlegt deze argumenten niet.

Dit dossier kwam al verschillende malen ter sprake op de gemeenteraad van Boechout waar het aanleiding gaf tot zeer hoog oplopende discussies.

Dossier krijgt zeker een vervolg.

Foto’s © Gazet van Hove.