Geen 90ste jaarmarkt in Boechout

Corona maakt zeer veel slachtoffers. Vele geplande manifestaties gaan dit jaar voor de bijl !

De gemeente Boechout heeft samen met het feest- en jaarmarktcomité beslist om de jaarmarkt van dinsdag 6 oktober niet te laten doorgaan. “De 90ste editie van de jaarmarkt beloofde opnieuw een heus dorpsfeest te worden, maar de gezondheid van onze inwoners staat nu op de eerste plaats”, zegt schepen van Feestelijkheden Dirk Crollet (CD&V). In het licht van het stijgend aantal besmettingen, de beperkingen die gelden voor evenementen en de vijfde fase van het afbouwplan die voorlopig niet van kracht gaat, werd het onmogelijk om de jaarmarkt te laten doorgaan. “Het samenbrengen van zoveel mensen op één plek is op dit moment niet aan de orde. De gezondheid en veiligheid van onze inwoners zijn nu het belangrijkste”, legt de schepen van Feestelijkheden uit. Daarmee wordt de Boechoutse jaarmarkt voor het eerst sinds de jaren ’50 afgelast. “We hebben deze beslissing uiteraard met spijt in ons hart genomen, maar we hopen op deze manier te helpen bij het indijken van de coronacrisis. Enkel zo kunnen we volgend jaar opnieuw samen genieten van een feestelijke jaarmarkt”, besluit Dirk Crollet. Ook de wielerwedstrijd op de zondag voor de jaarmarkt gaat niet door. Over de organisatie van de kermis volgt later een beslissing. De gemeente onderzoekt of de kermisuitbaters alles volgens de geldende maatregelen kunnen organiseren.

Foto’s (c) Gazet van Hove.