Ga naar de inhoud

Check de coronamaatregelen op jouw vakantiebestemming

www.vab.be . Redactie.

Kun je in Frankrijk een terrasje doen of uit eten gaan ? Zijn de musea in Italië wel open ? Mag je in Spanje op het strand gaan liggen ? En hoeveel meter afstand moet je houden in Duitsland ? Op de meest prangende vragen geven we een antwoord. De informatie verandert geregeld. Wij proberen ze regelmatig bij te werken, maar check de situatie zeker nog eens vlak voor je vertrekt.

Staat jouw vakantiebestemming er niet tussen ? Ga dan rechtstreeks kijken op de websites van GriekenlandKroatiëSloveniëIerlandDenemarkenZwedenNoorwegen.

Bekijk op de website van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken voor je vertrekt welk reisadvies er geldt voor jouw bestemming. Bij terugkomst moet je nakijken welke kleurcode jouw bestemming heeft. Mogelijks moet je een test laten afnemen en in quarantaine gaan.

Bij terugkeer naar België moet iedereen ouder dan 16 jaar een Passenger Locator Form invullen binnen de 48 uur voor terugkomst. Dit geldt voor alle landen (groen, oranje en rood) en alle transportmiddelen (auto, bus, trein, vliegtuig,…).

Voor sommige bestemmingen moeten reizigers een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Hou er rekening mee dat dit een extra kost betekent, want die test wordt niet door het RIZIV vergoed (Covid-19 PCR-opsporingstesten).

De landeninformatie wordt meermaals per week bijgewerkt op basis van de officiële mededelingen van de verschillende landen en het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken. VAB streeft ernaar om een zo correct mogelijke weergave van de regels te geven maar kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele afwijkingen.

Laatste update : 6 augustus 2020