Boechout knipt enkele straten tijdens de wegenwerken in Lier

Van donderdag 20 tot en met maandag 31 augustus zal de ring rond Lier (R16) tussen de Antwerpsesteenweg en de Mechelsesteenweg afgesloten worden voor alle verkeer. Dit gebeurt in het kader van de fietsostrade Antwerpen-Lier. Onder de ring van Lier komt een 30 meter lange fietstunnel. Achter de tunnel komt een fietsbrug over de treinsporen richting de Zuid-Australiëlaan. De brug zal landen aan de Antwerpsesteenweg ter hoogte van het station.

De gemeente Boechout vreest voor extra sluipverkeer op lokale wegen en landbouwwegen. Daarom worden de Vinkenstraat, Langsweg en Lauwerijkstraat tijdelijk geknipt.

Er zijn omleidingen voorzien. Maar in Boechout vrezen ze extra sluipverkeer op lokale wegen en landbouwwegen.

De Vinkenstraat wordt geknipt net achter de spooroverweg richting Lier, iets voorbij huisnummer 106. De Langsweg wordt geknipt ter hoogte van de spooroverweg richting Boechout om te voorkomen dat verkeer via de Mastenweg richting Boshoek rijdt. En de Lauwerijkstraat, komende van Lier (zijde Boshoek), wordt geknipt om te voorkomen dat het verkeer zo kan doorrijden naar de Boshoek. Men zal ook extra snelheidsinformatieborden plaatsen om de bestuurders te sensibiliseren.

Foto’s (c) Gazet van Hove.