Politie waarschuwt : trap niet in de val van “de corona-test aan huis” !

In onze regio zijn er nog geen meldingen binnen maar in het Brusselse is het de afgelopen dagen al meerdere keren voorgevallen. Er wordt gebeld aan uw voordeur met de melding dat “men gestuurd is door de overheid om een corona-test aan huis af te nemen”. Ze stellen zich voor als verplegers of artsen en doen dat meestal bij alleenstaande ouderen. Maar in plaats van een Covid-19 test is het hen alleen te doen om uw geld en juwelen te stelen.

Bij de politie en de FOD Volksgezondheid wijzen ze er op dat er aan huis geen corona-tests worden afgenomen. En dat artsen zeker niet onverwacht komen aanbellen om zo een test af te nemen. Bovendien dragen zorgverleners beschermende kledij bij zo’n test, wat de valse verplegers niet doen. Momenteel zijn er alleen nog maar gevallen geweest in het Brusselse. Maar de politie sluit niet uit dat deze daders de komende dagen hun actieterrein mogelijk verplaatsen naar het Antwerpse.

Men zegge het voort en wees op uw hoede !

Foto’s (c) Gazet van Hove.